Nutra Gold Pro Breeder
Karma Super premium Nutra Gold Pro Breeder (dla hodowców) co o niej myślicie? Nie mam przekonania do karm, które są dobre na każdy etap rozwoju. Zastanawia mnie też minimalne dawkowanie (przykładowo dla psa 55kg - 409g, dla psa 20kg - 207g dziennie). Co o tym myślicie ATA, Robert? Może moglibyście zerknąć czy to dobra karma, jak z witaminami itd... Pozdrawiam!
Od 3 tygodni karmię Nutrą Gold Breeders moją malutką(4 miesiące)Filę Brasileiro.Mam pełne zaufanie dla tej karmy.Bardzo wielu hodowców zWarszawy i okolic karmi swoje psy tym jedzonkiem Dawkowanie jest bardzo niskie i naprawdę ta ilośc wystarcza!Nie ma potrzeby dodawania witamin i minerałów.Osobiście daję tylko dodatkową ochronę stawów,gdyż Molosy zbyt gwałtownie przybierają na wadze.
Dzięki Robert - właśnie się zastanawiam czy nie przerzucić swojego stada na tę karmę. Wszyscy jeszcze muszą jeść wersję junior large breed i ta karma naprawdę tanio wychodzi - dawka jest też minimalna, więc w sumie same zalety. Ma też ochronę stawów, czego nie mają w karmach Diamonds wersje puppy large, zastanawia mnie tylko czy tłuszczu nie jest za dużo i czy pies przy tak małym dawkowaniu nie chodzi głodny. "Malutka" 4mies. Fila haha A jak jej to smakuje? Pozdrawiam!
Smakuje jej bardzo,potrzebowała 2 dni na przejście z mięsa na suchą karmę.Właśnie jutro przywozi mi facet kolejne 2 worki 20 kg,lubię mieć zapas karmy Nie ma ryzyka mam jeszcze Tosę i mixsiorka wszystko duże ma kto jeśc.
Cena jest atrakcyjna,gdyż nie ma podziału na grupy wiekowe,worki mają brzydki wygląd bez bajerów,poza tym bezpośredni importer.Cena tej karmy jest najniższa w Europie.Możesz mi zaufać trochę na karmach się znam i sklad i przyswajalnosc mają na bardzo wysokim poziomie.Mięso z kurczaka jest świeże nie mrożone.Nie ma pszenicy itd.Duża Tosa kończy Pro-paca i będzie tez na Nutrze Gold Breeders Bardzo dobra cena a jakośc NG zawsze była na wysokim poziomie
Cena jest atrakcyjna,gdyż nie ma podziału na grupy wiekowe,worki mają brzydki wygląd bez bajerów,poza tym bezpośredni importer.Cena tej karmy jest najniższa w Europie.Możesz mi zaufać trochę na karmach się znam i sklad i przyswajalnosc mają na bardzo wysokim poziomie.Mięso z kurczaka jest świeże nie mrożone.Nie ma pszenicy itd.Duża Tosa kończy Pro-paca i będzie tez na Nutrze Gold Breeders Bardzo dobra cena a jakośc NG zawsze była na wysokim poziomie
A jakbyś ją porównał do Chicken Soup? Zarówno pod względem jakości jak i kosztów żywienia?Robert Alka pisze: Cena jest atrakcyjna,gdyż nie ma podziału na grupy wiekowe,worki mają brzydki wygląd bez bajerów,poza tym bezpośredni importer.Cena tej karmy jest najniższa w Europie.Możesz mi zaufać trochę na karmach się znam i sklad i przyswajalnosc mają na bardzo wysokim poziomie.Mięso z kurczaka jest świeże nie mrożone.Nie ma pszenicy itd.Duża Tosa kończy Pro-paca i będzie tez na Nutrze Gold Breeders Bardzo dobra cena a jakośc NG zawsze była na wysokim poziomie
Chcę przejść z RC Labrador junior na CHS. Ale może NG Breeders jest lepszą ofertą?
Koszty żywienia zdecydowanie przemawiają za NGB,a co do jakości to trudno powiedzieć.
Ja nigdy nie byłem zwolennikiem karm holistycznych,i mam swoje uprzedzenia.Wiem,ze cały świat idzie w kierunku karm holistycznych ale niech sobie idzie dalej.CHS jak na holistyka jest bardzo dobrze dobraną karmą i ma wysokiej jakosci skladniki.
Nutrę Gold znam już od kilkunastu lat i mam więcej wiadomości na jej temat.
Trudny wybór przynajmniej dla osób które nie są uprzedzone do karm Holistycznych.
Wiem jedno NGB naprawdę jest bardzo ,ale to bardzo wydajną karmą
Ja nigdy nie byłem zwolennikiem karm holistycznych,i mam swoje uprzedzenia.Wiem,ze cały świat idzie w kierunku karm holistycznych ale niech sobie idzie dalej.CHS jak na holistyka jest bardzo dobrze dobraną karmą i ma wysokiej jakosci skladniki.
Nutrę Gold znam już od kilkunastu lat i mam więcej wiadomości na jej temat.
Trudny wybór przynajmniej dla osób które nie są uprzedzone do karm Holistycznych.
Wiem jedno NGB naprawdę jest bardzo ,ale to bardzo wydajną karmą
Mozna prosic o sklad tej karmy i analize? Rozumiem, ze to karma dla hodowcow, wiec trzeba nalezec do klubu hodowcow NG, zeby moc ja kupic?
Czym się różni NGB od zwykłej NG (chodzi mi o wersję puppy large breed)?
Do tej pory karmiłam psa RC, ale wkurzyłam sie już ostatecznie i karmę chcę zmienić (wcinamy 5 worek 15 kg, na każdy jest inna reakcja psa, tzn. 2 worki - pierwszy i trzeci było super, pozostałe 3 pies gazuje tak, że zastanawiamy się, czy to my powinniśmy iść spać na balkon, czy psa tam wyrzucić. Kupy też, w zależności od worka różne, tak więc mam wrażenie, że co miesiąc kupuję inną karmę).
Skłaniam się do przejścia na Nutra Gold, dlatego zafrapował mnie temat NGB.
Czy dla zwykłego wyjadacza, nie hodowcy jest ona też dostępna? A jeśli tak, to jeśli kupię małe opakowanie zwykłej NG, żeby sprawdzić reakcję psa (bo przy probie przestawienia na CHS była straszna biegunka) i będzie ok, to mogę zaopatrzyć się w NGB, czy są jednak różnice w składzie, i powinnam jednak poszukać próbek lub malych opakowań NGB?
Z gory wielkie dzieki za informacje.
Do tej pory karmiłam psa RC, ale wkurzyłam sie już ostatecznie i karmę chcę zmienić (wcinamy 5 worek 15 kg, na każdy jest inna reakcja psa, tzn. 2 worki - pierwszy i trzeci było super, pozostałe 3 pies gazuje tak, że zastanawiamy się, czy to my powinniśmy iść spać na balkon, czy psa tam wyrzucić. Kupy też, w zależności od worka różne, tak więc mam wrażenie, że co miesiąc kupuję inną karmę).
Skłaniam się do przejścia na Nutra Gold, dlatego zafrapował mnie temat NGB.
Czy dla zwykłego wyjadacza, nie hodowcy jest ona też dostępna? A jeśli tak, to jeśli kupię małe opakowanie zwykłej NG, żeby sprawdzić reakcję psa (bo przy probie przestawienia na CHS była straszna biegunka) i będzie ok, to mogę zaopatrzyć się w NGB, czy są jednak różnice w składzie, i powinnam jednak poszukać próbek lub malych opakowań NGB?
Z gory wielkie dzieki za informacje.
Karma jest dla hodowców,ale niektóre firmy robia wyjatki,można meilem zadać pytanie.
NGB ma więcej mięsa% od NG.A co za tym idzie i białka,tłuszczu.Natomiast ma mniejsze granulki.Przy szczeniakach to nawet lepiej,ale przy dorosłych psach istnieje ryzyko,że psiak nie będzie chciał jeść tak małych granulek(forma prostokątna -1,3cmx1cm,0,4cm- grubośc granulki).Z moimi psiakami nie ma problemu.
Przy kilku psach ta karma sprawdza się idealnie gdyż można podawać ją psom w różnym wieku i jest to bardzo wygodne i ekonomiczne.
Jakosc ,jakosc i jeszcze raz jakość.Same superlatywy.
NGB ma więcej mięsa% od NG.A co za tym idzie i białka,tłuszczu.Natomiast ma mniejsze granulki.Przy szczeniakach to nawet lepiej,ale przy dorosłych psach istnieje ryzyko,że psiak nie będzie chciał jeść tak małych granulek(forma prostokątna -1,3cmx1cm,0,4cm- grubośc granulki).Z moimi psiakami nie ma problemu.
Przy kilku psach ta karma sprawdza się idealnie gdyż można podawać ją psom w różnym wieku i jest to bardzo wygodne i ekonomiczne.
Jakosc ,jakosc i jeszcze raz jakość.Same superlatywy.
Ostatnio zmieniony 26 marca 2008, 07:32 przez Robert A., łącznie zmieniany 1 raz.
Ok. Dzięki!
Narazie popróbujemy zwykłą Nutra Gold puppy. Narazie mamy przedobrzone z białkiem, więc większa zawartość mięsa chyba nie jest wskazana (przynajmniej do momentu, aż wyniki badań wrócą do normy).
A później zobaczymy.
Narazie popróbujemy zwykłą Nutra Gold puppy. Narazie mamy przedobrzone z białkiem, więc większa zawartość mięsa chyba nie jest wskazana (przynajmniej do momentu, aż wyniki badań wrócą do normy).
A później zobaczymy.
Robert, czy Nutra Gold pro Breeders jest w składzie zbliżona bardziej do zwykłej NG, czy tej holistycznej?
Mnie bardziej przekonuje ta holistyczna, wypróbowalismy ją, reakcja psa ok, ale mam kłopot z jej kupnem (w Krakvecie brak i nie przyszła z nową dostawą, a innego sprzedawcy póki co nie znalazłam - wszędzie jest tylko NG Chicken+rice). A może poprostu ja jestem zbyt mało sprytna. Czy mogłbyś mi pomoc w tym temacie, i podać na PW jakies namiary? Będę ogromnie wdzięczna.
Mnie bardziej przekonuje ta holistyczna, wypróbowalismy ją, reakcja psa ok, ale mam kłopot z jej kupnem (w Krakvecie brak i nie przyszła z nową dostawą, a innego sprzedawcy póki co nie znalazłam - wszędzie jest tylko NG Chicken+rice). A może poprostu ja jestem zbyt mało sprytna. Czy mogłbyś mi pomoc w tym temacie, i podać na PW jakies namiary? Będę ogromnie wdzięczna.
Nutra gold pro breeders to prawie sama kukurydza. Kto nie wieży niech ją rozmoczy. Sama mączka kukurydziana a woda aż żółta od kukurydzy. Nawet sam importer po rozmowie przyznał,że tak naprawę nie wie jakie są w niej proporcje składników a ilość widocznej kukurydzy jest niepokojąca.
-
- Informacje
-