karma przy chorej trzustce

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

tesia
Kontakt:

02 kwietnia 2008, 21:54

Mój pies ma chorą trzustkę (test kliszowy - brak aktywnej trypsyny),chciałam prosić o jakąś podpowiedź odnośnie dobrej i taniej karmy.Tyle się naczytałam o tych karmach że mam już totalny mętlik.Narazie daję psiakowi Brita jagnięcinę z ryżem owszem je ale różnie raz spałaszuje i jeszcze wylizuje michę bo za mało a następnym razem ociąga się z jedzeniem. Dziękuję za podpowiedź.
Awatar użytkownika
Robert A.

02 kwietnia 2008, 22:29

Tania .karma przy chorej trzustce-HAPPY PAWS.
lecz nie do końca jestem pewien co z tą trypsyną? :(
tesia
Kontakt:

03 kwietnia 2008, 20:51

trypsyna jest to enzym trawienny nie jest wydzielany przez trzustkę, co skutkuje złym trawieniem szczególnie tłuszczu dlatego też szukam jakiejś dobrej karmy z niską zawartością tłuszczu ale jak pisałam wyżej mam totalny mętlik. Dzięki Robercie za podpowiedź a czy jeszcze jakąś inną (jakieś inne) karmę mógł byś mi polecić, bo jak widzę masz bardzo duże :) rozeznanie - wiedzę na ten temat :wink:
Awatar użytkownika
Robert A.

04 kwietnia 2008, 07:44

Ta karma jest dobra i tania(jeśli coś takiego istnieje) 20kg okolo135zl.Innej równie taniej i dobrej nie znam.Produkuje ją Kanada.
ODPOWIEDZ
  • Informacje