Co sądzicie o tej karmie? Czy to nie kolejna Acana?
NUTRAM Lamb & Rice Sensitive Stomach Dog
Jest karmą klasy Super Premium zapewniającą dorosłym psom kompletne i zbilansowane pożywienie , wzmacniające układ pokarmowy oraz zapobiegające rozstrojom żołądka i problemom z trawieniem . Jest produktem niezwykle lekkostrawnym , wyprodukowanym na bazie jagnięciny i jaj oraz ryżu i jęczmienia , surowców wysoce przyswajalnych i zmniejszających ryzyko wystąpienia niestrawności . Zastosowana jagnięcina pochodzi z czystej ekologicznie Nowej Zelandii , ma niepowtarzalny smak i posiada te same certyfikaty co mięso spożywane przez ludzi . Pokarm zawiera probiotyk (dodawany na końcu procesu produkcji celem jego ochrony przed degradacją) , którym jest mieszanka kultur bakteryjnych (Lactobacillus acidophilus , L.casei , Bifidobacterium bifidium , Enterococcus faecium) zwiększająca korzystną mikroflorę jelitową i polepszająca przemianę materii . Zawarty w pokarmie prebiotyk tj. wyciąg z korzenia cykorii (źródło fruktooligosacharydów i mannooligosacharydów) , wspiera rozwój korzystnej flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym i wyraźnie poprawia funkcje trawienne .
Skład:
Mielone mięso jagnięce (mączka), mielony ryż, mączka z ryżu, mielony jęczmień, siemię lniane, tłuszcz z kurcząt (konserowany z wit.E), włóknik grochowy, naturalne substancje smakowe, suszone całe jaja kurze (bez skorupek), chlorek sodu, chlorek potasu, mączka z krasnorostów (algi morskie), probiotyczne kultury bakteryjne (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium bifidum, Enterococcus faecium),
mannoligosacharydy, chlorek choliny, suszone całe jaja kurze (bez skorupek), chlorek choliny, wyciąg z korzenia cykorii (źródło FOS), wit.C, wyciąg z Yucca schidigera, wyciąg z nagietka lekarskiego (źródło luteiny), wit.A, wit.D3, wit.E, wit.K (menadionina), wit.B12, ryboflawina, niacyna, pantotenian dwuwapniowy, hydrochlorek pirydoksyny (wit.B6), tiamina (wit.B1), kwas foliowy, biotyna, siarczan żelaza, białczan żelaza, tlenek manganu, białczan manganu, siarczan cynku, białczan cynku, siarczan miedzi, białczan miedzi, jodan wapnia, beta-karoten, białczan kobaltu, selenian sodu.
Białko (min) 22.0%
Tłuszcz (min) 12.0%
Energia metaboliczna (ME) 3320 kcal/kg
Nutram sensitive stomach
Nutram od zawsze był lepszą karmą od Acany.Mimo,że to Canadyjski pokarm,nie przechwalają się ,że są naj naj naj w Canadzie!
Moim zdaniem godny polecenia.Miałem kiedyś próbki tej karmy,ale po próbkach nigdy nie oceniam danej karmy,psy chętnie jadły,ale byla to zbyt mała ilosć na jakiekolwiek oceny.
Nie słyszałem nic złego na temat Nutram.Może ktoś miał więcej styczności z tym pokarmem.
Moim zdaniem godny polecenia.Miałem kiedyś próbki tej karmy,ale po próbkach nigdy nie oceniam danej karmy,psy chętnie jadły,ale byla to zbyt mała ilosć na jakiekolwiek oceny.
Nie słyszałem nic złego na temat Nutram.Może ktoś miał więcej styczności z tym pokarmem.
-
- Informacje
-