Niepokojące zmniejszenie apetytu

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

magdallla

07 maja 2008, 20:20

Mój Cocker Spaniel Angieslki zawsze był łakomczuchem. Nie dość, że karma znikała w kilka minut, to jeszcze prosiła wciąż o więcej, mimo, że i tak dostawała powyżej normy. Karmiłam ją Royal Canin Hypoallergenic, Eukanubą Dermatosis, nie miała alergii pokarmowej, karmę zmieniłam na Royal Canin dla psów ras średnich, jadła ją z chęcią do czasu. Próbowałam z Eukanubą dla ras średnich oraz z Puriną. Jednak je wciąż niewiele, miska stoi czasami do wieczora prawie nieruszona. Jaką karmę radzicie? Czy powinnam martwić się tą zmianą apetytu? Może mieć to związek z tęsknotą pieska za panem, kótry niedawno wyjechał bądź z ociepleniem, czy lepiej zrobić jakieś badania?
Angelika&NANETTE

11 maja 2008, 12:20

Wiesz,myślę,że to jest związane z oddzieleniem od właściciela. Pies tęski i nie ma apetytu na jedzenie. <czy pies już zawsze będzie z Tobą,czy tylko podczas nieobecności właściciela?> Zajmij się nim dobrze.Pobaw się , pobiegaj.Poprzytulaj, aby pies nie czuł sie taki samotny i bezradny.Podawaj tą karmę co podawałaś dotychczas, a jeśli pies wciągu kilku następnych dni nic nie ruszy, to zgłoś sie do weta.
magdallla

16 maja 2008, 22:29

Piesek jest mój :P mój narzeczony wyjechał już miesiąc temu, a apetyt nie wrócił, już wcześniej jadła mniej, ale nie tak mało jak teraz. Może to ma związek z cieczką? Jaka karma może jej smakowac? Mokre je z ochotą, ale przecież nie będę jej karmić tylko mokrą.
ODPOWIEDZ
  • Informacje