Proszę o pomoc w doborze karmy.
Witam,moj piesek ostatnio troche chorowal,zatrul sie jakims swinstwem i mial caly przewod pokarmowy zainfekowany.Teraz wszystko juz powraca do normy.Lekarz weterynarii powiedzial ze pies musi byc ciagle na diecie,nie moze dostawac ani grama tluszczu,zadnego domowego jedzenia tylko gotowa karme Royal Canin Digestive Low Fat. Uprzedzil mnie tez ze pies mozliwe ze bedzie musial byc juz do konca zycia na tej karmie.No tak wszystko pieknie fajnie,ale czy istnieje jakis tanszy odpowiednik tej karmy,cos czym byl mogla zastapic Royal C.?Bo jeszcze troche i zbankrutuje;-) Dodam ze pies ma 7 lat i wazy 9 kg.Z gory bardzo dziekuje za pomoc.
Wpisz nam tutaj analize składu z opakowania najlepiej - ile białka, tłuszczu itd... SKlad mam na stronie sklepu, ale analizy tam nie ma... zobaczymy co z tym można zrobić...
Niestety jednak pewne schorzenia wymagają ścisłych diet... więc trzeba się i z tym liczyć... ale wpisz analize to zobaczymy.
Niestety jednak pewne schorzenia wymagają ścisłych diet... więc trzeba się i z tym liczyć... ale wpisz analize to zobaczymy.
Analiza składu:
białko 22%
tłuszcz 5%
sole mineralne 6,9 %
włókno 1,8 %
nienasycone kwasy tłuszczowe 1,7%
białko 22%
tłuszcz 5%
sole mineralne 6,9 %
włókno 1,8 %
nienasycone kwasy tłuszczowe 1,7%
To ja podłączę się ze swoim problemem pod ten temat.
Która z poniżej wymienionych karm będzie najlepsza:
-Brit Adult
-Bewi Dog basic Croc
-Belcando Premium lub Dinner
-Bosch Adult
Dwa dorosłe pieski o normalne aktywności, kundelki średniej wielkości, jeden z dłuższą sierścią, która jest potwornie ciężka w pielęgnacji, ale to już inna bajka Nie jedzą samej suchej karmy, ale w dużej mierze też domowe jedzonko.
Proszę o w miarę szybką odpowiedź bo właśnie przymierzam się do zakupów
Która z poniżej wymienionych karm będzie najlepsza:
-Brit Adult
-Bewi Dog basic Croc
-Belcando Premium lub Dinner
-Bosch Adult
Dwa dorosłe pieski o normalne aktywności, kundelki średniej wielkości, jeden z dłuższą sierścią, która jest potwornie ciężka w pielęgnacji, ale to już inna bajka Nie jedzą samej suchej karmy, ale w dużej mierze też domowe jedzonko.
Proszę o w miarę szybką odpowiedź bo właśnie przymierzam się do zakupów
Kaktusia
A może Bento Kronen Adult Croc http://www.krakvet.pl/bento-kronen-adul ... -1216.html ? Moja siostra ma sporą gromadkę, różny wiek i rozmiar w tym rottweilerka i wszystkie ją z apetytem wsuwają, ładnie wyglądają, sierść błyszcząca, dużo energii, a mamy porównanie z Bewi Dogiem basic croc, brittem adult, boschem, Mera Dogiem. Na drugim miejscu dałabym britta
A może Bento Kronen Adult Croc http://www.krakvet.pl/bento-kronen-adul ... -1216.html ? Moja siostra ma sporą gromadkę, różny wiek i rozmiar w tym rottweilerka i wszystkie ją z apetytem wsuwają, ładnie wyglądają, sierść błyszcząca, dużo energii, a mamy porównanie z Bewi Dogiem basic croc, brittem adult, boschem, Mera Dogiem. Na drugim miejscu dałabym britta