Witam
Mam pytanie czy ta karma będzie dobra dla mojego psa, Fitmin Medium Light a to jej skład:
Karma dla Alaskan Malamute 10 miesięcznego
Z wyglądu i wagowo szczeniaka mi nie przypomina, ale moze sie myle, dodam ze jest suczka i jej waga wynosi okolo 38kg. A light dlatego ze chce zobaczyc czy bedzie na tej karmie utrzymwala swoja wage czy tez bedzie spadac, jezeli bedzie spadac kupie jej bardziej odzywcza.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nieważne jak wygląda, 10 miesięcy to szczeniak! Malamuty to duże psy, przechodząc na niskokaloryczną karmę w okresie wzrostu możesz poważnie zakłócić proces dojrzewania. Radzę się poważnie zastanowić, a skoro martwi cię waga psa, to skonsultować z weterynarzem. Zapewniasz suni wystarczająco dużo ruchu?
Poza tym, nie lepiej karmić normalną i zobaczyć, czy na niej nie przytyje, niż kombinować z light?
Polecam RC: http://www.krakvet.pl/royal-canin-maxi- ... p-763.html Jak możesz przeczytać, należy nią karmić do 15 miesiąca życia, gdyż "Druga faza wzrostu charakteryzuje się stopniowym nabieraniem masy. Przebiega dużo wolniej: podczas kolejnych dziesięciu miesięcy szczenię rozwija swoją masę mięśniową i wzmacnia kościec.". Jeśli zaburzysz ten proces, pies może mieć poważne problemy w przyszłości.
Poza tym, nie lepiej karmić normalną i zobaczyć, czy na niej nie przytyje, niż kombinować z light?
Polecam RC: http://www.krakvet.pl/royal-canin-maxi- ... p-763.html Jak możesz przeczytać, należy nią karmić do 15 miesiąca życia, gdyż "Druga faza wzrostu charakteryzuje się stopniowym nabieraniem masy. Przebiega dużo wolniej: podczas kolejnych dziesięciu miesięcy szczenię rozwija swoją masę mięśniową i wzmacnia kościec.". Jeśli zaburzysz ten proces, pies może mieć poważne problemy w przyszłości.
Arti pozatym unikaj takich składów na karmach. Skład ma być wymieniony razem, wszystkie składniki pokolei, tylko wtedy możesz mieć jakikolwiek obraz tego co faktycznie i w jakich proporcjach wchodzi w skład danej karmy...
Ja popieram Roberta, w RC nie warto wywalać kasy. Jest tyle dobrych karm w o wiele niższych cenach. Skup się na karmach dla ras dużych masz tego spory wybór: Acana, Bento Kronen, Brit, Nutra Nuggets, Nutra Gold, Chicken Soup, Orijen, Belcando, Bewi Dog...
Ja popieram Roberta, w RC nie warto wywalać kasy. Jest tyle dobrych karm w o wiele niższych cenach. Skup się na karmach dla ras dużych masz tego spory wybór: Acana, Bento Kronen, Brit, Nutra Nuggets, Nutra Gold, Chicken Soup, Orijen, Belcando, Bewi Dog...
-
- Informacje
-