karma Arion dla pudelka?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

izabelawa

11 stycznia 2006, 21:36

Zastanawiam się nad zakupem karmy arion Adult Lamb&Rice dla mojego rocznego pudelka miniaturki - waga ok. 6kg. Czy ta karma będzie odpowiednia? Czy jest to dobrej jakości karma?
Marzena

11 stycznia 2006, 21:45

Dobry wieczór

Karma arion jest klasy premium ,więc należy do dobrych karm,myślę ,że mozna ją podawać psu bez żadnych przeszkód ,tyko proszę pamiętać o witaminkach.

Dziękuje
Pozdawiam
Marzena Machnik
Dorka

12 stycznia 2006, 19:37

Czyli podaczas karmienia karmą Arion należy podawać pełen zestaw witamin? Proszę o podanie przykładowego "zestawu" witamin dla szczeniaczka 7 tyg. /dorosły pies osiągnie wagę do 10 kg/, który jest karmiony Arion Puppy Premium.
Czy właściwsze byłoby może przejście na inną karmę ? Dużo dobrego słyszy się o karmie Proformance - czy przy tej karmie trzeba też podawać witaminki?
Pozdrawiam.
Marzena

12 stycznia 2006, 19:56

Dobry wieczór

Tak przy tych karmach należy podawać witaminki przy arionie pełna dawka natomiast proformance pół dawki ,gdyż jest to karma lepsza .

Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Dorka

13 stycznia 2006, 19:51

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź! :D
Ale ciagle mam wątpliwości... hmmm a może lepiej kupić karmę tak zbilansowaną żeby nie trzeba było dodatkowo nic podawać. Boję się , że z tymi witaminkami mogę przesadzić, a w karmie jest wszystko wyliczone dokładnie...A jeśli witaminki to jakie?/ proszę o przykład.../
Pani Marzenko, jak pani myśli dla małego Cavalierka jaka karma by była najlepsza? Przepraszam , że pewnie "przynudzam" ale nie mam kogo się poradzić. Mojego pierwszego pieska karmię Royalem i jestem zadowolona z tej karmy, ale może dla maluszka byłoby coś odpowiedniejszego?
Pozdrawiam!
pianistka

15 stycznia 2006, 22:10

Moje się świetnie się czują na Acana Puppy Small.
Nie narzekam, np. po Eukanubie średnia miałą często kłopoty z żołądkiem i sierścią (drapała się) , Roylaa chociaż uważam , że to bdb karma nie chcą jeść. Kiedyś kupowałam ANF- psiaki też super po niej wyglądały zarówno pod względem sierści jak i zdorwia ogólnego.
Dorka

16 stycznia 2006, 12:26

:wink:
Dziękuję za odpowiedź. Acanę też rozważałam.
Ostatnio słyszałam, że dla maluszków małych ras bardziej są wskazane karmy nie powodujące szybkiego wzrostu a więc raczej nie Eukanuba i Royal. Na razie chyba zostaniemy przy Arionie .
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
  • Informacje