Witam, mam 15 miesięczną sznaucerkę mini, od zawsze była okropnym niejadkiem. Przez kilka miesięcy szukaliśmy karmy, którą nasza psinka będzie jadła, niestety na wszystkie kary kręci nosem Na jedzenie gotowane tez kręci nosem.
Po wielu z nich miała łupież, brzydką matową sierść i okropnie się drapała.
Ku mojemu zaskoczeniu najgorzej reaguje na RC . Próbowaliśmy kilku karm z RC i na wszystkie reaguje, przede wszystkim drapaniem zwłaszcza okolic oczu i pyszczka . Po eukanubie nie było większych sensacji, ale nie chciała jej jeść .
Nie drapała się po akanie z jagnięciną i po purinie dog chow z jagnieciną ale za to jej wygląd nie był zadowalający.
Bardzo proszę o rady :
1 Czego jeszcze powinnam spróbować ?
2 Co Wasze pieski jedzą, ze smakiem i nie mają po tym jedzonku uczulenia?
3 Czy ktoś z Was dawał pieskowi ACANA Salmon & Potato lub PURINA PRO PLAN Puppy Salmon & Rice ?
Bardzo proszę o rady ja zachęcić ją do jedzania, ja już nie mam sił ani pomysłow jak jej dogodzić (
Alergia pokarmowa - sznaucer mini
Możesz spróbowac typowo weterynaryjnej karmy Trovet. Firma produkuje suche karmy dla alergików z jagnięciną, kaczką i królikiem oraz puszki z jagnięciną.Nie są tanie,ale pozwalają zapomniec o drapaniu i innych dolegliwościach alergii.Moja sunia wypróbowała wszystkie smaki i zdecydowanie najbardziej odpowiada jej jagnięcina.
Mój piecho też cierpi na wrażliwość przewodu pokarmowego. Co prawda nigdy nie próbowałam karmy RC ani Eukanuba w jego przypadku, ale testowałam skuteczność Bento Kronen: jagnięcina i ryż. Próbowaliśmy również innych karm o takim składzie, ale obecnie pies jest na Bento i zadowolenie jest obustronne. Miska pustoszeje, pies nie wybrzydza, a i mój portfel nie cierpi z powodu wizyt u weta. Tak więc ja z własnego doświadczenia mogę polecić Bento Kronen Lamb & Rice.
Życzymy zdrowia dla piecha
Życzymy zdrowia dla piecha
Acana Lamb & Rice. Dużo mięska, owies parzony ze zbóż. W takiej formie podawany nie stanowi zagrożenia dla zdrowia. Plus zioła, owoce. Póki co nikt się nie poskarżył z klientów na tę karmę. Myślę, że można spróbować. A co do bento, to nie jest zła karma, każda karma przeznaczona dla alergika będzie zawierała mniejszy poziom białka i tłuszczu. W końcu co uczula? Białko.
-
- Informacje
-