Chciałabym się dowiedzieć na jakie choroby trzeba szczepić dorosłego psa,ponieważ w książeczce jest ich trochę a nie wiem czy wszystkie są wskazane i jaka wynosi orientacyjna cena za każdą szczepionkę?
isabelle30 pisze:1x w roku wścieklizna - okolo 20 zł,
1x na 2 lata wirusówki (pakiet ileś tam w jednym) około 60 zł....
też chciałam szczepić psa na wirusówki co 2 lata- jednak Pan dr Jarek powiedział, że oficjalnie producenci szczepionek nie dają gwarancji dłuższej jak rok. Myślę, że nie warto ryzykować.isabelle30 pisze:1x w roku wścieklizna - okolo 20 zł,
she1 pisze:też chciałam szczepić psa na wirusówki co 2 lata- jednak Pan dr Jarek powiedział, że oficjalnie producenci szczepionek nie dają gwarancji dłuższej jak rok. Myślę, że nie warto ryzykować.isabelle30 pisze:1x w roku wścieklizna - okolo 20 zł,
isabelle30 pisze:Kleszcory to już zupełnie inna para kaloszy![]()
Obroże, opryski, spot -on'y, to wszystko o kant kuli potłuc. Zmniejsza się zapewne ryzyko oraz inwazję ale zawsze lepsze to niz nic.
Producenci dobrych szczepionek dają gwarancję nawet na 3-4 lata. szczepionka przeciwko wściekliźnie co rok to głupota wymuszona przepisami bo jej gwarancja producenta to 3 lata!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości