Czy sterydy działają przede wszystkim przeciwzapalnie i trochę też przeciwbólowo, czy może mają zarówno mocne działanie przeciwzapalne jak i przecibólowe?
Czy jak podaje się zwierzakowi sterydy, to warto do tego dorzucać jeszcze środki przeciwbólowe w tabletkach, czy nie ma to już sensu?
sterydy
Witam,z tego co wiem sterydy mają głównie działanie przeciwzapalne mój piesio miał je podawane.Nie można ich łączyć z przeciwbólowymi środkami chyba że jest konieczność to wtedy decyduje weterynarz mój piesek dostał tramal w kroplach,ale nic na własną rękę.
działają bardzo mocno przeciwzapalnie i mocno przeciwbólowo. Nie powinno się ich łączyć z innymi lekami ze względu, że są one bardzo mocno działającymi środkami i nie podaje się środków , które nie są mocniesze od środka głównego i ich działania uboczne w pewien sposób się sumują ( nasilają ). Ich przeciwbólowe działanie jest na prawdę mocne stąd używa się ich do blokad i działają piorunująco.
-
- Informacje
-