Witam,
Piszę gdyż powiedziano mi, że tu ktoś mi udzieli jakiejś porady bo jestem w kropce
Mój 6 miesięczny buldog francuski 2 tygodnie temu przeszedł operację po tym jak zerwał więzadło w kolanie. Operacja się udała, zdjęcia rtg pokazują że wszystko jest jak najlepiej. Na początku było ok, teraz się pogorszyło. Byliśmy na kontroli i było kolejne rtg i wszystko dobrze tylko od piątku pies stara się nie używać łapy a przy podbieganiu (choć krzyczę ile mogę że nie wolno i staram się żeby był spokojny ) podciąga ją pod siebie. To jeszcze szczenie , więc wszystko go bawi i chce mu się biegać...Za 2 tygodnie kolejna kontrola ale mam same złe myśli, boję się że już nie będzie biegał i zawsze będzie chodził na 3 łapach... co ja mam robić i myśleć?!
Pozdrawiam
Po operacji więzadła :/
proszę przesłać mi zdjęcie rtg.
Ja nie wiem dokładnie, było coś o guzowatości i oderwaniu...ale teraz nie mogę już powiedzieć dokładnie...Pamiętam, że powiedziano mi o zerwaniu czegoś związanego z więzadłem i o rzepce, padło też dużo mądrych słów. Po zabiegu dostał w dwa dni dwa zastrzyki, niestety nie wiem jak się nazywały :/ a z zaleceń to tylko żeby nie skakał, z neta doczytałam dopiero o nie bieganiu i o nie wychodzeniu na spacery, na które i tak nie chodziliśmy ze strachu. Nie wiem czy coś jeszcze powinnam powiedzieć... martwię się i tyle pozdrawiam
to jest oderwanie guzowatości piszcelowej, jest to na tyle poważna kontuzja , że jego poruszanie wyglada tak jak opisujesz. Ten popręg jest potem do usunięcia z kolana i dopiero wtedy można liczyć na w miarę normalne poruszanie.
Witamy ponownie, popręg został usunięty jakiś czas temu... była poprawa jednak od wczoraj pies znów kuleje a dziś po powrocie naszym z pracy nie stawał na nią... jutro pójdę z nim do chirurga niech go obejrzą...a piszę bo może to normalne i nie potrzebnie panikuję :/
nie psa obejrzy lekarz prowadzący . Może to nic groźnego , ale na pewno trzeba łape obejrzeć. Rekonwalescencja po takich zabiegach trwa kilka tygodni ( niestety).
-
- Informacje
-