chory piesek
Witam mam pieska 8 letniego ala pinczer średni od pewnego czasu gdy leży zał uwarzyłem że trzęsie przez moment łapka tylna i jak staje to przez moment ona mu się trzęsie . Jak on leży i go pogłaszcze po brzuchu to łapka mu zaczyna się trząść w lesie biega i to bardzo szybko i długo i chyba tego nie odczuwa byłem u weterynarza w mojej miejscowości niema od małych piesków tylko od koni i krów i trzody chlewnej . Weterynarz zrobił pieskowi prześwietlenie ma zmiany rematyczne przepisał mu tabletki ENCORTON 5mg daję mu 2 razy dziennie ma powiększoną prostatę zalecił mu kastrację krew i nerki w porządku co dalej mogę mu zrobić szkoda mi psa bo jest bardzo mądry jak mu mówię ze jest chory i musi brać tabletki to nastawia pysk i bez problemu połyka ,zapomniałem dodać ze on te łapkę długo teraz liże
Skoro ma zmiany reumatyczne to może go ta łapula boli ,dlatego liże .Tak na chłopski rozum .Na pewno pan doktor wyjaśni twoje wątpliwości .
-
Na reumatyzm wystarczają sezonowo zastrzyki witaminowe, masaże, rozcierania i wygrzewanie bolących gnatów. Steryd moim zdaniem to gruba przesada
aby decydować o tym czy ten czy inny lek trzeba widzieć zdjęcie RTG, zbadać psa i dobrać leczenie. Innego wyścia nie ma .