czy może być uleczalne?
-
po pierwsze to dział koci po drugie nie bardzo wiem o co pytasz, możesz jaśniej sformułować pytanie? rozumiem, że rasa ma skłonność do chorób serca i boisz się czy Twój pies zachoruje? A czy w hodowli, z której kupiłaś psa występowały takie choroby? Chodzi Ci o MVD? Bo psy u których stwierdzono taką przypadłość w młodym wieku są wykluczane z hodowli. Mam nadzieję, że kupiłaś psa z papierami, bo jak jest bez rodowodu to jest duża szansa że właśnie taki pies był rodzicem Twojego malucha... Pies powinie być regularnie osłuchiwany, żeby wyłapać jakiekolwiek zmiany, można też robić USG.
pytania rzeczywiście dziwne. Chorób serca jest na porządną opasłą książke. Zawsze w trakcie życia coś może wyjść z tym serduszkiem. Kwestia uleczalności? To sprawa choroby, wieku, objawów.A co do ekg nie mam pojęcia o co pytasz.
ośrodki weterynaryjne w Polsce ( uczelnie) : Wrocław, Warszawa<Olsztyn , Lublin, Poznań, Kraków.
odpowiedź wyżej w poście.
-
- Informacje
-