Wyniki były konsultowane z lekarzem, powiedział tylko że z trzustką są zmiany. Mimo to podał psu narkozę i zrobił zabieg.
Dziś rano jak byłam u tego wiejskiego lekarza weterynarii to właśnie on powiedział mi żeby zrobić jeszcze raz badania krwi ponieważ mocznik jest niepokojacy i żeby podać psu kroplówkę. Niestety on nie zrobi tego ponieważ z reguły nie zajmują się takimi małymi zwierzetami i nawet nie ma takiego małego wenflonu, a nie chce pieskowi zrobić krzywdy. Więc wróciłam do domu i zadzwoniłam do lekarza do Łodzi a on - odniosłam wrażenie, że trochę mnie zbył tym co powiedział.
Pies nie pije wody dwa dni po zabiegu
To nie pozostało nic innego jak od rana jutro powtórzyć wyniki szczególnie mocznik i kreatyninę i działać .
-
zależy gdzie te badania zrobisz. wyniki w dużych miastach na 2 dzień. jeżeli weterynarz nie ma jak podpiąć kroplówki to może wstrzyknąć płyny zwykłą strzykawką podskórnie. najważniejsze w tym momencie jest sprawdzenie stanu nerek. mam nadzieję, że badania zrobiłaś dzisiaj rano.
Tutaj chodzi o stan nerek i ewentualną niewydolnośc ,jak nie zaczniesz leczyć to może być niewesoło .
Przestraszyłam się już nie na żarty dlatego zadzwoniłam do wet, gdzie robione miał ostatnie badania krwi i zapytałam czy ten wynik dobrze przepisali z wydruku aparatury do opisu wizyty..... okazało się, że pani która wprowadzała wyniki do karty pacjenta pomyliła jednostki napisała mmol/l zamiast mg/dl i to wszystko wyjaśnia . Więc strachu się najadłam co niemiara, ale najważniejsze, że z nerkami nie ma żadnej tragedii. Mimo wszytsko zrobimy jutro badania krwi i zobaczymy czy nic nie pogorszyło się po narkozie.
Chciałam wam podziękować za komentarze
Udało nam się wmusić w pieska trochę wody z miodem ze strzykawki, ale sam nadal nie pije.
Chciałam wam podziękować za komentarze
Udało nam się wmusić w pieska trochę wody z miodem ze strzykawki, ale sam nadal nie pije.
No to chwała Bogu ale działaj z rana bo trzeba wyjaśnić dlaczego piesio tak się zachowuje .
jeśli zwierzę nie przyjmuje płynów lub je zwraca powinien mieć podłączoną kroplówkę. Taki powinien być standard. Rzeczy o których piszesz - mam na myśli objawy sa niepokojące i u nas w lecznicy od razu lekarzowi zapale się czerwone światlo przy takich objawach.
-
Cześć!
Jako opiekun czworonoga powinieneś dołożyć wszelkich starań, aby jego poziom funkcjonowania, zdrowia i samopoczucia były na najwyższym poziomie - zwłaszcza po przebytym zabiegu. Wtedy warto sięgnąć po fachową pomoc i zwrócić się do weterynarza. Musisz jednak wiedzieć, że wizyta w gabinecie weterynarza może wywołać dodatkowy stres i niepokój. Zerknij na naszego bloga i zobacz, jak możesz sobie z tym poradzić.
https://www.krakvet.pl/artykuly/pupil-u ... w-i-kotow/
KrakVet.pl
Jako opiekun czworonoga powinieneś dołożyć wszelkich starań, aby jego poziom funkcjonowania, zdrowia i samopoczucia były na najwyższym poziomie - zwłaszcza po przebytym zabiegu. Wtedy warto sięgnąć po fachową pomoc i zwrócić się do weterynarza. Musisz jednak wiedzieć, że wizyta w gabinecie weterynarza może wywołać dodatkowy stres i niepokój. Zerknij na naszego bloga i zobacz, jak możesz sobie z tym poradzić.
https://www.krakvet.pl/artykuly/pupil-u ... w-i-kotow/
KrakVet.pl