Ciąża urojona i cieczka???
Chciałbym przedstawić moj problem ktory wyglada tak mam 11 letnia suczke chinski grzywacz ktora nigd nie byla dopuszczana nigdy sterylizowana. Ma aktualnie cieczke i mam pytanie bo troche czytalem... czy ciaza urojona moze byc podczas cieczki? moja sunia zachowuje sie dosc dziwnie a zaczelo to sie tak gdy wyjechalem na kilka dni, zostala ona w domu kiedy wrocilem po 2 dnaich dowiaduje sie ze nic nie je, wymiotuje... A wiec ma cieczke wymiotuje jest strasznie slabo bo nic nie je od kilku juz dni bylem u weterynarza temperatura lekko podwyzszona zadnych objawow oprocz lekko podwyzszonej temperatury niecheci do jedzenia oraz jest bardzo osowiala lezy calymi dniami w swoim legowisku i wrecz mnie to zadzwiwilo ze lezy bokiem co nigdy jej sie nie zdarza gdyz jest jej zimno i nie jest przykryta kocem weternaarz podal jej 2 zastrzyki a 2 dniach nie widze efektu... aktualnie z kontaktowałem sie z innym i zalecil mi jak narazie podania jej glukozy w postaci wody z cukem i mam przyjechac jutro... Moze mie poinformowac co moze byc przyczyna???
-
nie możemy, bo nie jesteśmy wróżkami. zrób psu podstawowe badania krwi, to mogą być chociażby siadające nerki. morfologia + biochemia (alat, aspat, mocznik, kreatynina, glukoza, fosfataza alkaliczna, amylaza).
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 08:18 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
niestety laktacja nie powinna wystąpić razem z cieczką. Pilnie do lekarza i dokładne badanie psa. Czy suka nie pije więcej?
ciąża urojona z reguły trwa 2-4 tyg, zaś brązowa wydzielina oznacza z reguły problemy infekcyjne gruczołu mlekowego.
-
- Informacje
-