Najlepszy preparat na kleszcze?
Ja u psa alergika ostatnio zastosowałam Duowin Contact . Tutaj jest charakterystyka niektórych preparatów xxxxxxx na PW proszę
Dlaczego pewne linki w dziale "choroby i leczenie" i " żywienie" zawierające informacje merytoryczne ulegają kasowaniu natomiast w innych działach nie- np reklamujący się michal-doberman ? Na innych forach tego się nie spotyka.Gość pisze:Ja u psa alergika ostatnio zastosowałam Duowin Contact . Tutaj jest charakterystyka niektórych preparatów xxxxxxx na PW proszę
w dziale psy, koty i inne zwierzęta nie umieszczamy reklam, linków do obcych stron, osoby zarejesrtowane mogą otrzymaywać info na PW.
-
Fypryst to dokładnie to samo... o połowe tańsze. My stosujemy Fypryst
-
To klub piłkarski produkuje krople na kleszcze?
Na pewno chodziło o Bayer Advantixisabelle30 pisze:To klub piłkarski produkuje krople na kleszcze?
Ja zawsze kupowałam krople, ale strasznie denerwuje mnie to, że psa nie można kąpać. Mój pies wraca czasem cały umorusany ze spaceru i nie ma wyjścia trzeba go umyć. A wszystkie te preparaty przestają wtedy działać. Myślałam ostatnio nad obrożą, zakupiłam nawet jedną, ale strasznie śmierdziała (okrutnie!). Możecie polecić jakąś bezzapachową, która długo by działała?
- renata3737@o2.pl
od maja mamy obrożę "foresto " i odpukac ...ani jednego kleszcza
Właśnie ostatnio jak byłam u weterynarza powiedział mi że powinno się stosować całoroczną ochronę bo zdarzają się przypadki złapania kleszcza zimą,co mnie zaskoczyło bo myślałam że występują one głównie w okresie wiosny i lata. U mnie w lesie są sama ostatnio miałam. W takim razie chyba najbezpieczniej będzie stosować fiperx przez cały rok
-
- Informacje
-