Ranka na prąciu

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

jago

12 lipca 2013, 20:43

Witam Wszystkich,

Posiadam owczarka niemieckiego 13,3 letniego. Od czasu do czasu z prącia kapnie kilka małych kropli krwi, jest ona bardziej lub mniej czerwona. Badanie moczu i krwi jest ok. Weterynarz zaleciła antybiotyk w zastrzykach. Przez okres podawania antybiotyku nie zauważyłam mniejszego krwawienia, krew pojawiała się od 1 do 3 razy dziennie, po kilka plamek mniej lub bardziej czerwonych. Weterynarz po badaniu wykluczyła powiększenie prostaty. Antybiotyk już się skończył. Widzę, że go to nie boli, bo nie interesuje się tym miejscem. Ma humor i apetyt. Ale co zauważyłam - w momencie jak się podnieci i prącie mu się odsłoni, widzę, że jest ono mocno zaczerwienione i jest widoczna jakby ranka wielkości małego paznokcia. W momencie podniecenia krew napływa do prącia i z ranki wydobywa się krew. Czterech weterynarzy nie wie, co to jest. Jestem pozostawiona z problemem sama sobie. Dodam jeszcze, że płukałam mu to tak jak lekarz zalecił nagietkiem i rumiankiem. Nie było efektu. Bardzo proszę o poradę.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

15 lipca 2013, 22:03

jak się da wykonaj jakieś zdjęcia, ale musisz wykonać ogólną analizę moczu, sprawdzić prostatę, jeśli wszystko wyjdzie ok. a jest widoczna tylko ta zmiana należy bardzo poważnie do niej podejść.
jago

21 lipca 2013, 21:34

Panie Doktorze,

Badanie moczu robiłam kilka razy i zawsze było dobre. Weterynarz sprawdziła prostatę i powiedziała, że jest lekko powiększona i zapisała Ypozane. Dodatkowo dostałam tabletki ernobioflox i mam prącie przemywać szałwią i nadmanganianem potasu. Tak też robię. Zauważyłam, że jak odstawiłam leki na stawy z glukozaminą i chondroityną, to samoistne krwawienia ustały (podobno glukozamina i chondroityna mogą powodować krwawienia). Dzisiaj dostał 4 tabletkę Ypozane i ostatnią dawkę ernobilfolxu ale nie widzę jakiejś znaczącej poprawy. Prącie jest przekrwione, jest na nim jakaś gulka - wygląda jakby w środku był tłuszcz czy ropa. Pojawiła się przedwczoraj, wczoraj już była mniejsza, ale doszły do tego jakby 4 pęcherzyki takie jak opryszczka. Mam zdjęcia prącia, ale gdzie i jak je wstawić, aby Pan Doktor mógł je zobaczyć?
jago

21 lipca 2013, 21:40

Panie Doktorze,

Czy mógłby Pan podać mi adres mailowy i wysłałabym Panu zdjęcia - tak będzie mi łatwiej.
jago

31 lipca 2013, 08:08

Witam Wszystkich,

I co widział ktoś kiedyś coś podobnego?
jago

06 sierpnia 2013, 07:55

Widzę, że nikt nie jest w stanie mi pomóc. Mam już wynik preparatu odciskowego - rak płasko-nabłonkowy.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

06 sierpnia 2013, 08:06

przepraszam , że nie odpisywałem , ale byłem na urlopie bez dostępu do internetu. Niestety z tych zdjąć też powiedziałbym , że jakiś rak, należy rozważyć amputaje prącia. Sa to zreguły nowotwory cechujące się dużą złośliwością.
jago

06 sierpnia 2013, 08:52

Witam Panie Doktorze, a czy możliwe jest, że pies mając raka nie chudnie, ma ładną sierść i nosek, ma duży apetyt, bawi się piłką a miejsce, w którym ma raka wcale go nie boli i nie interesuje się tym miejscem?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

06 sierpnia 2013, 09:00

tak może być na początku choroby, na wszelki wypadek pobrałbym jeszcze biopsję z tej zmiany i wtedy decydował o drastyczniejszych zabiegach.
ODPOWIEDZ
  • Informacje