Drgawki i przewroty u szczeniaka
...
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2016, 00:48 przez Apocatequil, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie jest ta sprawa co na fb,ponieważ nie pisałam o tym na portalu i nie wstawiałam filmików. Nic mi o tym ogólnie nie wiadomo.. A może Pani powiedzieć,gdzie znalazła to na FB??
Uszko tak po tej stronie,na którą piesek się przewracał. Lecz przewroty po lekach już ustały,zostały drgawki,a uszko znowu stoi już nie zwisa...
Uszko tak po tej stronie,na którą piesek się przewracał. Lecz przewroty po lekach już ustały,zostały drgawki,a uszko znowu stoi już nie zwisa...
W takim razie przypadek jest łudząco podobny.
Na FB na jakiejś grupie pisała jakaś kobieta której koleżanka miała z psem podobny problem jak Pani, pies zresztą też był podobnym miksem przypominającym chihuahua.
Na FB na jakiejś grupie pisała jakaś kobieta której koleżanka miała z psem podobny problem jak Pani, pies zresztą też był podobnym miksem przypominającym chihuahua.
te zdjęcia chciałem aby Pani zrobiła aby móc wykluczyć wodogłowie. Oczywiście najlepszy byłby rezonans , ale raz koszty dwa trzeba go szukać . Na początek wystarczyłyby zdjęcia. Silne zarobaczenie może dawać ciężkie objawy neurologiczne włącznie z ciężkimi porażeniami. Co się dzieje z pieskiem proszę napisać.
Witam Panie Jarku.
Wiem, że silne zarobaczenie daje objawy neurologiczne,lecz mój szczeniak robaki miał po drugim odrobaczeniu. Przy kolejnych nie było robaków.
Weterynarz,u którego leczę pieska konsultował przypadek z neurologiem,który obejrzał filmy przeze mnie nadesłany.
Wspólna diagnoza jest taka,iż sunia ma w 95% padaczkę genetyczną na tle emocjonalnym.
Ma przepisany Luminalum 15mg. Zażywa pół tabletki dwa razy dziennie. Ataki stopniowo zanikają,lecz gdy zostaje sama w domu,stresuje się i po kilku godz pojawiają się drgawki.
Lekarz stwierdził, że jeżeli piesek wyjdzie z okresu szczenięcego i wejdzie w okres dojrzewania, choroba może całkowicie ustąpić. A poza tym dawka leku będzie zmniejszana po upływie czasu. Okresowo będzie mieć również robione badania biochemiczne.
Wiem, że silne zarobaczenie daje objawy neurologiczne,lecz mój szczeniak robaki miał po drugim odrobaczeniu. Przy kolejnych nie było robaków.
Weterynarz,u którego leczę pieska konsultował przypadek z neurologiem,który obejrzał filmy przeze mnie nadesłany.
Wspólna diagnoza jest taka,iż sunia ma w 95% padaczkę genetyczną na tle emocjonalnym.
Ma przepisany Luminalum 15mg. Zażywa pół tabletki dwa razy dziennie. Ataki stopniowo zanikają,lecz gdy zostaje sama w domu,stresuje się i po kilku godz pojawiają się drgawki.
Lekarz stwierdził, że jeżeli piesek wyjdzie z okresu szczenięcego i wejdzie w okres dojrzewania, choroba może całkowicie ustąpić. A poza tym dawka leku będzie zmniejszana po upływie czasu. Okresowo będzie mieć również robione badania biochemiczne.
jest to prawdopodobne co opisujesz, zobaczymy co będzie się działo . Dziel się tym co będzie dalej. Może to komuś pomóc.
Witam Panie Jarku. Tak jak pisałam wyżej u mojego szczeniaka zdiagnozowano padaczkę.
Piesek zażywa luminal dwa razy dziennie po połowie .
Podaję ten lek od 10 dni i zauważyłam ,że po
tym czasie drżenia główki występują częściej( więcej niż na samym początku).
Dlatego mam pytanie czy to jest normalna reakcja ?bardzo mnie to martwi.
Dodam też iż od 10 dnia zmniejszam lek encorton poprzednio dwa razy dziennie po ćwiartce teraz raz dziennie ćwiartka .
Czy to zmniejszanie ma wpływ na drżenia ?
Bardzo Pana proszę o odpowiedz .
Piesek zażywa luminal dwa razy dziennie po połowie .
Podaję ten lek od 10 dni i zauważyłam ,że po
tym czasie drżenia główki występują częściej( więcej niż na samym początku).
Dlatego mam pytanie czy to jest normalna reakcja ?bardzo mnie to martwi.
Dodam też iż od 10 dnia zmniejszam lek encorton poprzednio dwa razy dziennie po ćwiartce teraz raz dziennie ćwiartka .
Czy to zmniejszanie ma wpływ na drżenia ?
Bardzo Pana proszę o odpowiedz .
jeśłi byłaby to padaczka nie powinna ona się nasilać po luminalu, a encorton nie ma żadnego wpływu na padaczkę. A jeśli ataki nasilają się przy jego zmniejszaniu to jest coś nie tak i nie wygląda na epilepsje, chyba , że wtórną.
Piesek w wieku 2 miesięcy uderzył głową w panel podłogowy. Czy to mogło spowodować uraz,który ujawnił się po 1,5 miesiąca?
Czy Luminal w ogóle zadziała? Przecież nie może mieć drżeń główki codziennie skoro bierze regularnie tabletki.
Czy Luminal w ogóle zadziała? Przecież nie może mieć drżeń główki codziennie skoro bierze regularnie tabletki.
przeczytaj moje wcześniejsze posty.
-
- Informacje
-