drapanie się do krwi u mieszanca

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

02 stycznia 2014, 14:29

7654321 pisze:a świerzb weterynarz wziął pod uwagę, czy tylko tą nieszczęsną alergię, która u psów występuje bardzo rzadko
i bardzo się mylisz ! alergia u psów obecnie występuje bardzo często , coś o tym wiem ,bo mam psa alergika . Zresztą poszukaj w internecie , na rożnych forach , to zobaczysz ilu właścicieli psów boryka się z tym problemem . Oczywiście , że trzeba wcześniej wykluczyć inne przyczyny dolegliwości.
7654321

04 stycznia 2014, 13:00

Gość pisze:
7654321 pisze:a świerzb weterynarz wziął pod uwagę, czy tylko tą nieszczęsną alergię, która u psów występuje bardzo rzadko
i bardzo się mylisz ! alergia u psów obecnie występuje bardzo często , coś o tym wiem ,bo mam psa alergika . Zresztą poszukaj w internecie , na rożnych forach , to zobaczysz ilu właścicieli psów boryka się z tym problemem . Oczywiście , że trzeba wcześniej wykluczyć inne przyczyny dolegliwości.
Nawet nie wiesz jakie głupoty piszesz, a ludzie to czytają i łykają jak młode pelikany.
Czy ostatnio wyhodowano jakieś nowe pokolenie psów alergików?
Żyje na tym świecie już 46 lat i odkąd sięgam pamięcią w moim domu zawsze były psy, począwszy od kundla ze schroniska a skończywszy na rasowych - rodowodowych. Obecnie też mam kila psów: dwie rasy i w różnym wieku od 3 lat do 14 lat i żaden z moich psów nigdy nie był ani nie jest alergikiem. Powiedz jak to możliwe?
Mogę się złożyć, że większość tych alergicznych psów o których wspominasz jest źle zdiagnozowanych przez weterynarzy, bo prawdziwa alergia u psów występuje bardzo rzadko. Jak wet jest niedoukiem i nie potrafi postawić prawidłowej diagnozy, to wmawia alergię. Z resztą ludzcy lekarze robią podobnie. Przybyło nam natomiast mase zakaźnych chorób o których polscy weci nie mają bladego pojęcia, bądź udają, że ich nie znają, żeby nieuczciwie zarabiać na niekończącym się leczeniu, dlatego to całe odczulanie psów niewiele daje, a testy alergiczne wychodzą śmieszne np. alergia na kurz, dym i trawę. :lol: :lol:
isabelle30

04 stycznia 2014, 13:55

A tutaj ty się niestety ośmieszasz... niestety - zgadza się, zanieczyszczenie środowiska oraz jedzenie przetworzone i nafazerowane chemią po dziurki w nosie spowodowały wyhodowanie pokolenia także psów alergików. Diagnostyka też poszła do przodu i niestety - psy alergicy w sposób prawidłowy zdiagnozowani są na tym świecie wcale nie małą grupą...
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

16 stycznia 2014, 11:58

podpisuje się dwoma rekami pod isabelle30 i gościem. W skali kilku ostatnich lat widzimy falę bardzo silnego natężenia chorób alergicznych i autoagresywnych nie wspomnę o nowotworowych. Wiąże się to na pewno z rosnącym zanieczyszczenie powietrza, chemizacją życia. O chorobach skory - nazwijmy to nowych chorobach- zainwestowaliśmy w ich diagnostykę w ostatnim roku i rzeczywiście one występują , ale nie są to przypadki częste.
saganova

28 kwietnia 2014, 20:11

u mojego drapiacego sie psa wet podejrzewal zatykanie sie gruczolow przy odbycie. niestety pies jest bardzo agresywny, gdy KTOKOLWIEK probuje cos przy nim zagmerac, i standardowe wyciskanie odpada. wykonalismy zabieg "uspienia" gruczolow, ale pomoglo na krotko i znow mozna bylo zaobserwowac drapanie sie. stwierdzajac, ze psisko moze miec alergie na cokolwiek, wyeliminowalismy domowe jedzenie i teraz pies jest na suchokarmianej diecie (pani ze sklepu zoo wyleczyla (sic!) ta karma kilka psow z podobnymi objawami). zobaczymy, co bedzie dalej..
ODPOWIEDZ
  • Informacje