Witam,
2dni temu przy myciu uszu odkryłam maly guzek na zgięciu psiego ucha - od wewnątrz. Udalo mi się zrobić zdjęcie tej zmiany - czy pan doktor Jarek mógłby zerknąć i podpowiedzieć czy jest to owa histiocyma o której przeczytałam w innym wątku czy to po prostu efekt jakiegoś zakażenia - bo pies drapie sobie uszy niestety.
LINK http://i59.tinypic.com/1622mpk.jpg Te ciemne rejony na tym guzku, to krew bo jak mówiłam pies się drapie
Dziękuje z gory
Guzek po wewnetrznej stronie psiego ucha
tak może to być to , ale też nie koniecznie początkowo oxycort na to i obserwować 7-14 dni
-
dostałam od weta oxycort w aerozolu ale nie jest łatwo to aplikować bo pies sie boi. Czy moge to zamienic na oxycort maść? W tej chwili nie ma już tego nacieku od drapania - guzek ma jednolity kolor skóry ucha. Weterynarz powiedział, że albo to jest histiocytoma albo mastocytoma i powiedział aby to wyciąć ale w innych wątkach doczytałam Pana poradę aby zostawić na jakiś czas do obserwacji więc umówiłam się, ze przyjdę za miesiąc do kontroli chyba, że guzek urośnie/zacznie się sączyć itd. Co Pan o tym sądzi?
oxycort psikać na palec i wcierać w ucho , obserwować czasami zmiana sama zaniknie .
-
- Informacje
-