York
-
Witam na forum jestem tutaj nowa moje imię to Olga proszę o pomoc bardziej i mniej doświadczonych,posiadam sunie Yorka ma 2 lata i 4 miesiące od pewnego czasu zrobiła się osowiała nic nie chce jeść więc poszłam z nią do weterynarza stałego Lusi lekarza bo tak ma na imię okazało się że ma temperaturę 39 stopni lekarz porobił jej wszelkie badania USG,badanie krwi,próby wątrobowe,badanie na nerki okazało się że Lusia ma wyniki zdrowego psa.lekarz podejrzewał przeziębienie albo zapalenie macicy dostała antybiotyk w zastrzyku ale dalej Lusia nie je jest apatyczna spadła troche gorączka z 39 na 38.6 ale nic po za tym proszę o pomoc za co z góry bardzo dziękuję
-
cieczkę miała 22 grudnia nie ma powiększonego brzuszka ani wycieku w usg czysto od 5 dni nie je tylko pije wodę i bez przerwy śpi na spacerze zachowuje sie normalnie szczeka,goni gołębie i koty w domu jest osowiała
Pies może źle reagować na: szczepienie, podróż która długo trwa i jest męcząca dla psa, zmiana otoczenia, uraz psychiczny, bolesność dziąseł i zębów, zaparcia, niestrawność można tak by jeszcze wyliczać dość długo. Jeżeli vet nie stwierdził choroby pies nie może pozostawać bez jedzenia aż tak długo, dobrze, że pije. Jeżeli nie wymiotuje, możesz mu gotować wywar na mięsie, rosołek bez soli, mięso z gotowania zmiel na bardzo drobno tak aby uzyskać papkę jak dla niemowląt, podawaj mu z łyżeczki z palca po odrobinie jedzenia, jeżeli nie będzie chciał możesz przełożyć pokarm do strzykawki i malutkimi dawkami wprost do pyszczka. Nic nie piszesz co pies jadł wcześniej, jak się zachowywał przed utratą apetytu. Nic się nie dzieje bez przyczyny. Jak piesek jest po spacerze, wybiegany i zmęczony również odmawia jedzenia .
Myślałaś o tym, że psiak może mieć depresję może zmiany hormonalne w sumie nie tak dawno była cieczka tak kiepsko wpłynęły na sunię. Tylko skąd ta temperatura.
Myślałaś o tym, że psiak może mieć depresję może zmiany hormonalne w sumie nie tak dawno była cieczka tak kiepsko wpłynęły na sunię. Tylko skąd ta temperatura.
mimo wszystko obserwowałabym w kierunku ropomaciczy , powtórzyłabym Usg , byc może u innego weta ,grażyna1956 pisze:cieczkę miała 22 grudnia nie ma powiększonego brzuszka ani wycieku w usg czysto od 5 dni nie je tylko pije wodę i bez przerwy śpi na spacerze zachowuje sie normalnie szczeka,goni gołębie i koty w domu jest osowiała
mierzyłabym temperaturę , bo 38,6 niby jest normą a normą nie jest , w ogóle monitorowałabym codziennie temp .
nie ma powiększonych gruczołów mlekowych , nie robi norki w pościeli lub w swoim kojcu?
-
witam wszystkich i dziekuję za wszystkie rady nie wiem co to jest norka w każdym bądz razie śpi pod kołdra i w swoim posłaniu też pakuje się pod koc nie raz tak sie schowa że jej nie widać wcześnie się bawiła biegała łapała za nogi teraz tylko śpi wodę pije miała również zatwardzenie ale od póki kupiłam jej rumen tabs teraz jest dobrze ale dalej nie je jedynie cukiereczki z mieskiem ale nie mozna dawać wiecej niż 10zst dziennie
-
Jeszcze raz witam Lusia już nie ma gorączki ale dalej nie je pije tylko wodę
i nie może się wypróżnić
i nie może się wypróżnić
-
Witam wszystkich przyjaciół którzy wspierali mnie w chorobie mojej Lusi pomału zaczyna mi jeść ale dużo jeszcze śpi ,ale jest mi tak wdzięczna za to że pomagałam jej w chorobie że nawet sobie nie wyobrażacie,przytula się śpi na mojej klatce piersiowej łasi się jak kotek jeszcze raz dziękuję za wsparcie
Co dajesz suni jeść bardzo niepokojący był długi okres postu który sunia zastosowała. Nie dawaj jej żadnych psich cukiereczków to niepotrzebny balast. Rozumiem, że działałaś pod wpływem emocji i tylko to chciała więc to dostawała, jak mała wyzdrowieje powrót do mądrej zdrowej diety.
-
moja poprzednia sunia kiedy miała ciążę urojoną potrafiła przez 3 tygodnie jeść po parę chrupek dziennie (pies ważył 35kg)...
dokładnie tak się może dziać przy ciąży urojonej.