KREW W KALE U SZCENIAKA PYTANIE DO DOK. JARKA PROSZE O POMOC

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

ANNAZ

10 stycznia 2007, 09:10

PANIE DOKTORZE WE WCZEŚNIEJSZYCH POSTACH PISAŁAM O OBJAWACH MOJEGO 13 TYGODNIOWEGO BULDOŻKA, CHODZE NA REGULARNE WIZYTY DO LEKARZA BO MAŁY ZNÓW WRÓCIŁ DO STANU PORZEDNIEGO ZNOW W KALE POJAWIŁA SIE KREW I SLUZ MAŁY STARCIŁ APETYT NIE JJE TYLKO PIJE TROCHE WODY, JEDYNE CO DZIUBNĄL WCZORAJ TO TROCHE BIAŁEGO SERA (NORMALNIE JE KURCZAKA ALBO MIESO MIELONE Z RYŻEM)
PANI DOKTOR DAJE MU CAŁY CZAS ZASTRZYKI I TAKI BIAŁY PROSZEK DO ROZPUSZCZENIA , PRZYPOMNIAŁO MI SIE ŻE JAK PSIUNIA KUPIŁAM TO WSZYSTKO BYŁO Z NIM OK DOPIERO JAK POSZLISMY DO TEGO PIERWSZEGO WETA NA ODROBACZANIE KUPKI STAŁY SIE LUZNIEJSZE CZY TO MOZLIWE ŻE DOSTAŁ ZA DUŻA DAWKE JAK JUZ MÓWIŁAM O TYM PIERWSZYM WETERYNARZU NIE MIAŁAM DO NIEGO ZAUFANIA(POWIEDZIAŁ ŻE KEW W KALE U SZCZENIAKA TO NORMALNE).
pIES OD WCZORAJ STAŁ SIE APATYCZNY , DUZO SPI KUPKI SĄ RAZ CIEMNE RAZ JASNE CZASEM SA W NICH JAKIES TAKIE BIAŁE PLAMKI (JAKBY BARDZO D\ROBNY KURCZAK NIE STRAWIONY DO KOŃCA) CAŁY CZAS JEST KREW I ŚLUZ ZAWIOZŁAM WCZORAJ KUPKE DO BADANIA ALE NIE WIEM CO MAM ZROBIC PIES 2 DNI TEMU WAŻYŁ 3,5 KG TERAZ WAŻY ZALEDWIE 2,5 BARDZO SIE MARTWIE PROSZE O PODPOWIEDZ LEKARZ POWIEDZIAŁA ZE PIES NORMALNIE TO PO 3 TAKICH ZASTRZYKACH WRACA DO SIEBIE A ON JUŻ DOSTAŁ 6!!! MOŻETO JAKIŚ TASIEMIEC CZY COS????
Bencia

10 stycznia 2007, 22:28

Skonsultuj sie u innego weta - często jak pies jest zarobaczony są podobne objawy - mówisz, że był odrobaczany więc trudno cos blizej powiedziec. Moze wyniki coć pokażą - jeśli pies nie je moze trzeba mu podać dożylnie elektrolity?
Bencia

10 stycznia 2007, 22:34

Nie mam pełnego obrazu sytuacji ale po opisie sądząc coś mi sie nasuwa -Czy ta kupa ma czasem kolor gliny? Jeszcze jedno te biełe plamki to może nie przetworzone tłuszcze? Jeśli tak to może być problem z trzustka - koniecznie należy zrobic badania krwi w tym kierunku i może spróbować diete dla trzustkowców?
Jak najszybciej skonsultuj sie z wetem - Zrób te badania jak najszybciej, bo tu u tak małego szczeniaka liczy sie czas.
Awatar użytkownika
Amika

11 stycznia 2007, 08:24

AniuZ
Doktor Ci nie odpowie, bo wyjechał i będzie po 15 stycznia.
Ja jestem kociarą ale nasuwa mi się jedna uwaga. Jeśli piesek ma kłopoty z żołądkiem to chyba nie powinien jeść białego sera, bo to jeszcze bardziej rozluźnia mu stolce. Tak przynajmniej reagowały wszystkie moje koty, dlatego dostawały go tylko jak było wszystko ok. i to też pod wydział.
Przejrzyj wcześniejsze tematy dot. biegunek może tam znajdziesz jakieś wskazówki. Albo spróbuj poprosić o radę "pianistkę" Ona ma hodowlę psów więc może podpowie Ci jakie robić badania i czego szukać. Najlepiej napisz do niej prywatną wiadomość (pw) bo ostatnio nie widać Jej na forum, albo wejdź na stronę Jej hodowli i poszukaj innego kontaktu.
ANNAZ

11 stycznia 2007, 11:26

W BADANIACH NA POSIEW WYSZŁO ŻE MAŁY MA CYSTOISOSPORA TYLKO ŻE JA BLADEGO POJECIA NIE MAM CO TO I OD CZEGO!!
KTOŚ MA JAKIEŚ INFO?
Awatar użytkownika
Amika

11 stycznia 2007, 11:55

Wejdź na google wpisz nazwę pasożyta do wyszukiwarki i napewno coś znajdziesz
ANNAZ

11 stycznia 2007, 12:33

szukałam jedyny link ktory zanlazlam to informacja Charyta, w naszym przypadku opłacało się zrobić badania na posiew kału.
pierwotniaka cystoisospora spp. Pierwotniaki są bardzo groźne, standardowe odrobaczanie nic nie daje. Nie zobaczysz też gołym okiem, a brak konkretnego leczenia kończy się wycieńczeniem i śmiercią "gospodarza".
Awatar użytkownika
Amika

11 stycznia 2007, 13:52

No to do boju. Życzę szybkiego zwycięstwa nad tym paskudztwem. Trzymam kciuki Anna
ANNAZ

23 stycznia 2007, 12:58

HUUURAAA!

Piesek wyzdrowiał, teraz stawia pierwsze kroki na dworzu!
Tylko troche martwi to że trzepie uszkami jak mu wiatr w nie wiej może to kwestia przyzwyczajenia dopiero był 2 razy na dworku:)
Te plamki o których pisałam troche zaczeły znikać po tym smierdzącym czymś.
Pies zdrowieje w oczach i mam pierwszy sukces nauczył sie reagować na komende siad!hehehe może to głupie ale to takie mołe małe zwyciestwo
Awatar użytkownika
Amika

23 stycznia 2007, 14:52

My też cieszymy sie razem z Wami :D :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje