Mój labrador ma spondylozę i zespół końskiego ogona
Panie Doktorze u mojego 9 letniego labradora zdiagnozowano spondylozę i zespół końskiego ogona. Dostaje Previcox i specjalną karmę Mobile z Royala. Ma problemy z chodzeniem, wstawaniem i utrzymaniem równowagi ponadto bezwiednie oddaje stolec w trakcie spaceru, takie mam wrażenie, idzie i nie zatrzymując się załatwia się. Czy można coś więcej poradzić aby była jakaś poprawa. Czytałam jedną z wypowiedzi, że podawano psu Mydocalm, ale w naszej lecznicy nie praktykowano tego leku. Chciałabym zasięgnąć porady, czy ten lek mógłby w jakiś sposób pomóc. Jakie inne sposoby domowej rehabilitacji można by było zastosować. W Koszalinie nie ma fizykoterapii dla psów.
Duża część populacji psów choruje na tą chorobę. Niestety nie należy ona do chorób komfortowych, Ale da się z nią żyć. Niestety aby zastosować leczenie w takiej chorobie, należy mieć przed oczami zdjęcie Rtg kręgosłupa a także widzieć jak chodzi zwierzę. Nie da się skwitować postępowania leczniczego 1 zdaniem. Dobrze byłoby żeby takiego psa poprowadził lekarz ortopeda, który ułoży leczenie dla twojego psa do końca życia.
-
- Informacje
-