Czerwone oczy u psa
Moj pies ma czerwone oczy co zrobic zeby temu zapobeiec a i jeszce jedno pytanko czy sa dostepne na rynku jakies tabletki zeby pies nie chodzil za sukami
Czerwone oczy ? Ale w jakim sensie. Chodzi ci o kolor oczu ( są niebieskie, brązowe, zielone ) a może o to, że sa zaczerwienione ?
Jeżeli chodzi o chodzenie za suczkami to jest jedno naprawdę praktyczne rozwiązanie - kastracja. Jeżeli już zgodziłeś się na psa, to musisz wiedzieć że będzie dążył do suczki. Polecam więc kastrację.
Jeżeli chodzi o chodzenie za suczkami to jest jedno naprawdę praktyczne rozwiązanie - kastracja. Jeżeli już zgodziłeś się na psa, to musisz wiedzieć że będzie dążył do suczki. Polecam więc kastrację.
Podłączam się do pytania autora tematu. Jakiś czas temu zauważyłam u psa czerwone białka (tylko na dole). Myślałam, że to od uderzenia (w zabawie sunia podskoczyła i uderzyła o mój łokieć), ale minęło już sporo czasu i oczka są przekrwione nadal.
Oczy nie ropieją, pies nie pociera nimi, nie sprawia wrażenia jakby go bolały.
Jaka może być tego przyczyna?
pozdrawiam
Oczy nie ropieją, pies nie pociera nimi, nie sprawia wrażenia jakby go bolały.
Jaka może być tego przyczyna?
pozdrawiam
niestety takie oko należy dokładnie zbadać, nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć co robić, bo wpierw należy ustalić przyczyne takiego stanu.
a wracając do czerwonych oczu to dziś zauważyłam u mojej 15 letniej suczki że opadła jej dolna powieka, tzn sprawia to takie wrażenie jakby psu opadla dolna powieka i widać błonkę czerwoną, na początku sądziłam że może jej się tylko powieka podwinęła ale to nie to. nie widać by oko mocno ropiało. Dodam że to owczarek niemiecki i już niestety bardzo słabo widzi na oczy.
Czy zaczerwienione i łzawiące oczy mogą być symptomem alergii kontaktowej? Mój pies z podejrzeniem alergii ma zaczerwienione białka.
z tego co mi wiadomo to mogą byc wogole jednym z symptomów alergii... moja miała - zaczerwienione oczy, uszy, wysypany brzuch, przestenie miedzypalcami, itd itpMegda pisze:Czy zaczerwienione i łzawiące oczy mogą być symptomem alergii kontaktowej? Mój pies z podejrzeniem alergii ma zaczerwienione białka.
Więc moga to też być objawy alergii pokarmowej? Łzawienie także?
-
- Informacje
-