Pies nie je kilka dni po operacji sledziony i sterylizacji
wszstytko jej można podawać co zawiera mało białka mięsa i fosforu.
np. ipakitine
witam mam psa rasy shih tzu wiek 7 lat. Teoretycznie nie ma żadnych objawów choroby zdrowy psiak z aperytem ,zabawami . wykonuje u niego co roku morfologię i w sierpniu okazało się ze ma podwyższony alat i aspat . a lat 380 asoat 60 . dostaje dietę i tabletki i od sierpnia do teraz ma co miesiąc sprawdzane próby wątrobowe i a lat skacze raz 380 raz 250 , 470. A aspat 50 innym razem 70.
Teraz w grudniu miał 400 a lat a aspat 70. USG we wrześniu całej jamy brzusznej miał i żadnych zmian nie było wszystko czysciutkie. Teraz w grudniu pani doktor mu zrobiła USG to wyszła mała zmiana 1mm na 1mm w śledzionie. Reszta wszytko super zdrowe. Zachowanie psa dalej wzorowe wyprozbia się normalnie brak wymiotów i biegunek apetyt i chętny do zabawy również jest. Po świętach pani dok chce usunąć śledzionę.
Czy słusznie? Czy to według pana wygląda na raka ? Jak zniesie shih tzu zabieg?
Przepraszam ,ze pyam tutaj na wątku. Ale jestem dopiero nowa.
Teraz w grudniu miał 400 a lat a aspat 70. USG we wrześniu całej jamy brzusznej miał i żadnych zmian nie było wszystko czysciutkie. Teraz w grudniu pani doktor mu zrobiła USG to wyszła mała zmiana 1mm na 1mm w śledzionie. Reszta wszytko super zdrowe. Zachowanie psa dalej wzorowe wyprozbia się normalnie brak wymiotów i biegunek apetyt i chętny do zabawy również jest. Po świętach pani dok chce usunąć śledzionę.
Czy słusznie? Czy to według pana wygląda na raka ? Jak zniesie shih tzu zabieg?
Przepraszam ,ze pyam tutaj na wątku. Ale jestem dopiero nowa.
Ipakitine juz zazywaza 2 razy dziennie.Jarek pisze:np. ipakitine
Myslalam o czyms do jedzenia co dalo by kilka kcal i przy okazji leczyło.
Jakies srodki naturalne jak u ludzi mozna u psow?
A czy przetoczenie krwi mialoby sens w powrocie do zdrowia w jej przypadku?
można podawać dietę nerkową , ale trzeba pamiętać , że to działa profilaktycznie nie leczniczo. Przetoczenie krwi w tym wypadku nie da nic.
Misia91 zadałaś pytanie na pw i tam odpisałem.
Misia91 zadałaś pytanie na pw i tam odpisałem.