ODROBACZANIE
pomoze ale na pewno nie 2 razy
Nie chodziło mi o to, ze odrobaczałam go tylko 2 razy. .Robię to systematycznie co 3 miesiące, przez 2 lata. Ale drontalem plus regularnie od jakiegoś czasu, a wcześniej róznie(pratel, zipyron...)Jarek pisze:pomoze ale na pewno nie 2 razy
Salomeo nawet odrobaczanie co miesiąc nie da Ci pewności 100% że zwierzę nie złapie tasiemca.
Raz na zawsze będzie trochę trudno... Przypuszczam, że Twój pies nie dostaje surowego mięsa króliczego, wołowiny czy jagnięciny (zwłaszcza wnętrzności) z niepewnych źródeł więc ta droga zakażenia odpada. Zostają jeszcze pchły i jeśli będziesz psiaka skutecznie przed nimi chronić to na pewno zagrożenie tasiemcem będzie znacznie mniejsze. Ale jeśli Twój pupil złapie, rozgryzie i połknie jakieś pchlisko z larwami tasiemca to wszystko zacznie się na nowo, badanie kału i odrobaczanie też, nawet jeśli w tej chwili wszystko będzie ok
Dzis odrobaczałam swojego psa.Dałam mu rano(godz.8.00, na czczo 3 tabletki Zipyran Plus).
O godzinie 17.00 jadł gotowane jedzenie i o 19.00 zwymiotował jedzenie.
Czy odrobaczanie odniosło skutek i czy tabletki się wchłonęły ???
O godzinie 17.00 jadł gotowane jedzenie i o 19.00 zwymiotował jedzenie.
Czy odrobaczanie odniosło skutek i czy tabletki się wchłonęły ???
oczywiście że zadziałały, jak Ata powiedziała raz pozbędziesz się tasiemca ale czy na zawsze nikt takiej 100% gwarancji nie da. Uważając na to oczym pisze Ata bardzo zmniejszasz ryzyko, ale zawsze istnieje szansa zarobaczenia.