Chciałabym donieść wszystkim zainteresowanym, że mój ponad roczny terierek po wykastrowaniu pozbył się tej przykrej dolegliwości całkowicie, dosłownie z dnia na dzień.
Pozdrawiam D.
wydzielina ropna na siusiaku
masz rację bo nie reaguje na suczki i nie wylizuje siusiaka intensywniej przy sezonie rozrodczym. Prosta rzecz.
Niestety mój pies tez nabawił się tej przypadłości. Nie mam w domu w tym momencie rivanolu ( kupię jutro). Czy mogę przemyć go rumiankiem? Mam mieszkankę ziół aptecznych ( rumianek, szałwia) do stosowania w stanach zapalnych. Czy u psa też można je zastosować? Czy mogę zastosować jakąś maść bez recepty czy konieczna jest raczej wizyta u weterynarza?
wstrzymaj się do zakupu rivanolu.
Mam 8 miesięcznego psa od piątku. We wtorek zauważyłam, że leci mu biała wydzielina i od razu poszłam do weterynarza. Wstępnie stwierdził zapalenie prostaty lub czegoś tam. Dostał zastrzyk antybiotykowy i tabletki do nd. Od wczoraj mu płuczę rivanolem, bo mojemu Kacperkowi zrobiły się takie kulki między jąderkami, a siusiakiem (może jedna, która tak wygląda), prawdopodobnie cysta z ropą (moja diagnoza). Pani wet powiedziała, żeby dać czas do soboty, ale ja się zaczynam martwić, bo kulki są większe niż wczoraj. Nie mam na dzień dzisiejszy na tyle pieniędzy, żeby codziennie zostawiać u weta po 50 czy 100zł :/
Proszę o poradę co to może być i jak wygląda leczenie
Proszę o poradę co to może być i jak wygląda leczenie
Nie wiem czy ktoś jeszcze wchodzi na to forum ale spróbuję.
Mój 2 letni pies ma taki czerwony bąbel obok siusiaka dodałabym zdjęcie ale nie mogę tutaj. Bąbel nie jest twardy nie boli psiaka podczas dotyku, zbytnio noe probuje tego lizać. Bawi się, je i pije normalnie ale zaniepokoiło mnie to bardzo :( często chodzi na łąke, lezy na trawie nie wiem czy go cos ugryzło czy to coś poważnego :/ .
Panie Jarku kiedyś udzielał mi Pan porady mogę prosić o Pana maila wysłałabym jak to wygląda może Pan coś doradzi. Jak narazie przemywam rywanolem
Mój 2 letni pies ma taki czerwony bąbel obok siusiaka dodałabym zdjęcie ale nie mogę tutaj. Bąbel nie jest twardy nie boli psiaka podczas dotyku, zbytnio noe probuje tego lizać. Bawi się, je i pije normalnie ale zaniepokoiło mnie to bardzo :( często chodzi na łąke, lezy na trawie nie wiem czy go cos ugryzło czy to coś poważnego :/ .
Panie Jarku kiedyś udzielał mi Pan porady mogę prosić o Pana maila wysłałabym jak to wygląda może Pan coś doradzi. Jak narazie przemywam rywanolem
wklej lub wyślij link do zdjęcia.
-
Cześć!
Problem związany z wydzieliną ropną u czworonoga powinien być jak najszybciej skonsultowany z weterynarzem. Nie powinno się samodzielnie podejmować decyzji o leczeniu psa.
Bardzo częsta rezygnujemy z takich wizyt, mając na uwadze stres i samopoczucie psa w czasie wizyty u lekarza. Jak temu zaradzić?
Na naszym blogu znajdziesz poradnik, w którym omówione zostały sposoby na złagodzenie stresu i niepokoju u zwierząt.
https://www.krakvet.pl/artykuly/pupil-u ... w-i-kotow/
KrakVet.pl
Problem związany z wydzieliną ropną u czworonoga powinien być jak najszybciej skonsultowany z weterynarzem. Nie powinno się samodzielnie podejmować decyzji o leczeniu psa.
Bardzo częsta rezygnujemy z takich wizyt, mając na uwadze stres i samopoczucie psa w czasie wizyty u lekarza. Jak temu zaradzić?
Na naszym blogu znajdziesz poradnik, w którym omówione zostały sposoby na złagodzenie stresu i niepokoju u zwierząt.
https://www.krakvet.pl/artykuly/pupil-u ... w-i-kotow/
KrakVet.pl
-
- Informacje
-