Witam serdecznie! Niespełna 3 miesiące temu Nestor został wykastrowany. Po zabiegu rana się nie najlepiej goiła, ale wszystko zakończyło się pomyślnie. Już myślałam, że to koniec kłopotów, a dzisiaj zaobserwowałam, że Nestor ma problem z nietrzymaniem moczu. Kiedy wstaje, na ziemię kapią krople moczu. Czy to może być powikłanie po kastracji? A może ma to związek z jakimś zapaleniem? W przyszłym tygodniu spróbuję (a wiem, że będzie to trudne) "złapać" do pojemnika trochę Nestorowego moczu i oddać do analizy. Ale tymczasem bardzo proszę o jakieś sugestie. Może ktoś z Was miał podobny problem? I jak najlepiej "złapać" mocz u psa, który jest niezwykle spostrzegawczy i pojemnik na mocz na pewno mu się nie spodoba?
Pozdrawiam!
Iza
nietrzymanie moczu
Moja suczka Inka też miała taki problem... po jakimś czasie przestało kaPAća nic nie robiłam... może to zapalenie?? kto wie!!(wet:))
Ja miałam taką metodę: w kieszeni miałam kubek z zamykaną pokrywką a w ręku chochelkę. Jak pies podniósł noge to ja tę chochelkę pod niego, a potem przelewałam kilka kropli do kubka .... az sie nazbierało.
I chciałam dodać, że wypróbowałam wpierw i dużą łyżkę i drugi kubek (zamiast chochelki). Nie zdało egzaminu: obsikana byłam po łokcie !!
Chochelka jest na długiej rączce i ma właściwe ułożenie pojemnika w stosunku do rączki.
Chciałam dodać, że moje psy bardzo oszczędzały zawsze mocz, mając w planach zaznaczenie wszystkich miejsc po drodze na całej trasie spaceru.
Chetnie też posłucham o innych skutecznych sposobach.
I chciałam dodać, że wypróbowałam wpierw i dużą łyżkę i drugi kubek (zamiast chochelki). Nie zdało egzaminu: obsikana byłam po łokcie !!
Chochelka jest na długiej rączce i ma właściwe ułożenie pojemnika w stosunku do rączki.
Chciałam dodać, że moje psy bardzo oszczędzały zawsze mocz, mając w planach zaznaczenie wszystkich miejsc po drodze na całej trasie spaceru.
Chetnie też posłucham o innych skutecznych sposobach.
czy bardzo no nie zgodziłbym się raczej napsałbym przekornie bardzo rzadko się zdarza. Ale analiza moczu to podstawa.
-
- Informacje
-