POMOCY

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

eurba

14 czerwca 2007, 21:58

--------------------------------------------------------------------------------

proszę o pomoc gdyż nie wiem co dolega mojemu psu weterynarze niestety też

pokrótce przedstawie co się dzieje

2 tyg. temu pies miał niewładne tylne łapy poszliśmy do weterynarza dostał antybiotyk leki przeciwzapalne, na naste pny dzień zaczołwymiotować kilkanaście razy w ciągu doby nawet po wypiciu wody.
Lekrz podłączył kroplówke i nie kazał zmuszać do jedzenia, po kilku dniach niedowład łap ustąpił ale mineły dwa tygodnie a on nadal nie je jak zje choćby kęs zaczyna wymiotować jeśli nie je a tylko pije wodę to wymiotów nie ma.Jutro mam mieć wyniki badań krwi.
Pies ma 8 lat

z góry dziękuje za pomoc
tayekuna

15 czerwca 2007, 17:43

Wyniki badań zapewne wyjaśnią przyczynę dolegliwosci Twojego pieska i pozwolą postawić trafna diagnozę i rozpocząć leczenie. Czekamy na wiesci...
eurba1

15 czerwca 2007, 18:06

witam

niestety badania krwi jak i badanie usg nie było pomyślne dla mojego pieska miał raka wątrobya raczej wątroby juźnie miał i podjełam najtrudniejszą decyzje w moim życiu ulżyłam jego dalszym cierpienią.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

16 czerwca 2007, 22:30

w takich momentach też trzeba być bohaterem i zrezygnować ze swojego ego. Twój pies już nie cierpi.
tayekuna

17 czerwca 2007, 14:02

Przykro że piesek musiał odejść ale leczenie nie dało by zapewne rezultatu. Piesek nie cierpi a przecież nam odpowiedzialnym właścicielom chodzi o dobro naszych podopiecznych. Jestem pełna uznania dla Twojej decyzji i jestem z Tobą....
ODPOWIEDZ
  • Informacje