Czy martwić sie porannymi wymiotami, które zdarzają się tak raz na trzy, cztery tygodnie? Zrobic jakieś badania krwi? Poza tym wszystko jest ok. Ruda wymiotuje na czczo taką żółtą pianą i zjada trochę trawy. Potem normalnie je, żadych wymiotów. Czym to może być spowodowane i czy coś robić?
Serdecznie pozdrawiam
M.K
poranne wymioty
zrób profilaktyczne badanie krwi w okresie tych wymiotów.
siemka!! Mój pies też wymiotuje... raz w tygodniu około... jest to rasa shih-tzu i ma 11 miesięcy.... wymiotuje taką żółtą piana a potem już jest ok... zawsze dzieje się to na-czczo... proszę o pomoc!!!!!!!1111 pozdrawiam!!!!!!!!
Mój pies też tak ma. Byłam z tym u Weta i kazał mi dawać dla psa coś na przekąszenie przed snem, żeby nie szedł spać z pustym brzuszkiem. Mogę powiedzieć, że to pomogło.
wyznaję zasadę zacząć od badań.
-
ja miałem także podobną sytuację.
i co pomogło ..?
zmiana karmy na lepszą
wszystkie wymioty się skończyły, ale badania także jak najbardziej wskazane
i co pomogło ..?
zmiana karmy na lepszą
wszystkie wymioty się skończyły, ale badania także jak najbardziej wskazane
Wszystko jest oczywiście możliwe, ale Ruda je domowe jedzenie, dobre, słowo:) z witaminami i dodatkowo (spacery itp.) Biomilla. Ale ostatni przyłapałam mojego ojca, jak dzielił sie z Rudą kawałkiem mortadeli. I żyw tu człowieku psa zdrowo! Pozdrawiam
Gośka
Gośka
Zrobiliśmy badania krwi. Wymioty się nie powtórzyły, ale Ruda raz, dwa razy w miesiącu ma lekki problem z wypróżnieniem. Nie jest to biegunka, tylko po normalnym stolcu jeszcze cieniutki paseczek, płynny prawie. Najczęściej po kilku, kilkunastu minutach próbuje załatwic sie jeszcze raz. Poza tym nic jej nie dolega. Apetyt ma ogromny, żadnych wzdęć, awaryjnego wychodzenia ani nic takiego, wygląda na zdrową jak rydz. Przez dłuższy czas miała lekki zapaszek z pyska, pomógł (a przynajmniej tak mi sie wydaje) Trilac, który dostaje regularnie po jednej kapsułce.
Krew wyszła w porządku z wyjątkiem HGB / 14,6. Sprawdziłam sama podług norm podanych przez Pana. Wet. stwierdził podrażnienie wątroby i kazał podawać Hepatil. W wynikach są jeszcze oznaczenia, których nie znalazłam> GOT 40.4 i GPT 40.2. Mógłby pan coś powiedzieć, panie Jarku?
Pozdrawiam.
G.
Krew wyszła w porządku z wyjątkiem HGB / 14,6. Sprawdziłam sama podług norm podanych przez Pana. Wet. stwierdził podrażnienie wątroby i kazał podawać Hepatil. W wynikach są jeszcze oznaczenia, których nie znalazłam> GOT 40.4 i GPT 40.2. Mógłby pan coś powiedzieć, panie Jarku?
Pozdrawiam.
G.
GOT i GPT sa to enzymy transaminazy zawarte w komórkach watroby i wskazują one na stopień uszkodzenia watroby. Jeśli zbyt duża ilość komórek ulega uszkodzeniom to te próby rosną w związku z ich przedostawaniem się z uszkodzonych hepatocytów do krwi.
Panie doktorze co jest lepsze do jedzenia dla psa z zapaleniem żołądka? RC Intestinal czy gotowane jedzenie? A może jedzenie nie ma znaczenia?
nic wielkiego i złego się nie dzieje, hepatil aż nadto wystarczy, jedzenie przy zapaleniu żoładka: intestinal super, odpowiednio ugotowana i zbilansowana dieta też super. Ale tłuste mięso z kaszą itp. to lepeiej Intestinal.