Jeszcze raz o szczepieniach...
rok od daty ostatnich szczepień
Spotkałem się z opinią,że psa przed szczepieniem należy odrobaczyć.Czy to prawda?I jeszcze teraz drugie pytanie .Czy przed odrobaczeniem należy zawsze wykonać badanie parazytologiczne kału,zeby nie odrobaczać na ślepo.Też usłyszałem taką opinię.Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i sugestie
Boguś; powinno się odrobaczyć psa przed szczepieniem lub przynajmniej w okresie szczepień. Badać parazytologicznie można , można w ten sposób zaoszczędzić na odrobaczeniu chyba, że się trafi w okres prepatentny.
Terka : jest to najnowsza szczepionka pfizera. Zawiera wszystkie podstawowe antygeny chorób tj: nosówka, parvo, leptospiry ( kilka serotypów), kaszlu kenelowego, choroby rubarta. Chyba nie pominąłem nic istotnego.
Terka : jest to najnowsza szczepionka pfizera. Zawiera wszystkie podstawowe antygeny chorób tj: nosówka, parvo, leptospiry ( kilka serotypów), kaszlu kenelowego, choroby rubarta. Chyba nie pominąłem nic istotnego.
-
- Informacje
-