Witam.
Jestem właścicielką małego, niecało 3 miesięcznego pieska rasy bokser.
Szczeniaczek został już 3 razy odrobaczony, dwa razy odpchlony i przebył dwa szczepienia. Żywimy go karmą Royal Canin Medium Junior oraz Royal Canin Boxer Junior.
W dniu wzięcia go od hodowcy, w kale(normalna struktura) zauważyłam robaki o długości ok. 1cm, lekko spłaszczone, w kolorze różowo-białym.
Byłam u weterynarza, który trzeci raz odrobaczył mojego psiaka.
Potem z kupkami było wszystko w porządku, do czasu wczorajszej, wieczornej, w której sytuacja się powtórzyła.
Psa mam już od 3 tygodni.
Poradźcie mi co mam zrobić.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Robaki w kale, czy to coś poważnego ?
-
Pies musiał być bardzo zarobaczony.Ja odrobaczam psy często.Po dawce pierwszej przerwa ok 14 dnii następna dawka.Jeśli zabijesz robaki 1 dawką moga pozostac jeszcze larwy i dlatego potrzebna jest 2 dawka.A jakiego rodzaju były robale,czy wet je sprawdził ....
tak oglądał...
Najpierw myśleliśmy że to będzie tasiemiec...
ale potem po porównaniu ze zdjęciami... chyba rurkowce albo jakoś tak.
Od wczoraj w kale nie ma żadnych robali...
Jest odrobaczany tabletkami.
Najpierw myśleliśmy że to będzie tasiemiec...
ale potem po porównaniu ze zdjęciami... chyba rurkowce albo jakoś tak.
Od wczoraj w kale nie ma żadnych robali...
Jest odrobaczany tabletkami.
Jest kilka preparatów na odrobaczenie. Jedne są skuteczniejsze, inne trochę mniej, lub skuteczne, ale nie na wszystkie rodzaje robali. Który preparat dawaliście? (bedzie wpisany w książeczce). Może jest kwestia doboru preparatu - trzeba podać inny.
Teraz podajemy Pratel.
Przed chwilą w kupce zauważyłam cztery takie same robaczki jak wcześniej.
Przed chwilą w kupce zauważyłam cztery takie same robaczki jak wcześniej.
Kup psiakowi Advocate Bayera na odrobaczenie,zakraplany w kark psiaka.Jest to w tej chwili najlepszy(pojecie względne)preparat na rynku,działa przez 30 dni i ma najszersze spektrum działania ze wszystkich preparatów.
Pratelem to możesz długo walczyć z robakami a skutki bywają różne.
Pozdrawiam.
Pratelem to możesz długo walczyć z robakami a skutki bywają różne.
Pozdrawiam.
Dziękuję.
Skonsultuję się jeszcze z weterynarzem.
Skonsultuję się jeszcze z weterynarzem.
-
- Informacje
-