tańsze leki (Vetmedin) - gdzie kupić?

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
gasparo

16 listopada 2008, 19:25

Nasz pies musi stosować lek Vetmedin 5mg. Kupiliśmy w lecznicy opakowanie 100 kapsułek w cenie 220,- zł. To wystarczy na 5 tygodni, a pies ma to stosować dożywotnio.
Ponieważ czeka nas jeszcze sporo drogich badań i prawdopodobnie operacja, cena leku mnie nieco przeraża. Na dzień dzisiejszy miesięczny koszt utrzymania wzrósł nam do ponad 500,- zł.
Czy ktoś z Was zna źródło, gdzie można by ten lek kupić nieco taniej, lub ma wśród znajomych kogoś, komu został ten lek z dobrym terminem ważności i mógłby mi go odstąpić?
Proszę o informacje oczywiście na PW. Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

16 listopada 2008, 21:08

niech Pani zgłosi się do mnie w lecznicy coś pomyślimy.
Awatar użytkownika
gasparo

17 listopada 2008, 20:36

Dziękuję Panie Doktorze!
Na początku grudnia jedziemy do Wrocławia do dr. Pasławskiej - czeka nas jeszcze endoskopia przezprzełykowa (prawostronny łuk aorty). Jeśli po tym badaniu i powtórnym echu serca nie zmieni nam leczenia, zgłoszę się na pewno po pomoc w tym temacie.
Szczeciniankaa

17 marca 2009, 19:02

Witam. Mój piesek również musi przyjmować Vetmedin - z powodzeniem już trzeci rok. Mnie udaje się kupować taniej w niemieckich aptekach - różnica w cenie wynosi nawet do kilkudziesięciu złotych. Życzę powodzenia
Awatar użytkownika
gasparo

18 marca 2009, 12:54

Dziękuję za życzenia.
Na szczęście problem okazał sie przejściowy (związany z dojrzewaniem), wszystko wróciło do normy i możemy zapomnieć o jakimkolwiek leczeniu :D :D :D
Pozdrawiam i życzę zdrówka.

P.S. Od nas niestety troche daleko do Niemiec, by wyjazd po leki się opłacał. Ale taka informacja na pewno komuś się przyda.
ODPOWIEDZ
  • Informacje