Sunia piszczy i wyje

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

lykon

26 marca 2009, 09:19

Witam!!

Od dwóch dni z moją sunią dzieje sie coś dziwnego. Cały dzień piszczy tak jak by była smutna albo zdarza jej się wyć. Do tego jeszcze chodzi po domu i cały czas szuka czegoś. Ma już ok. 6 lat. Jest to najprawdopodobniej owczarek belgijski(do końca nie wiem bo była wzięta ze schroniska) Nie wiem zupełnie co mogło się stać. Wcześniej taka nie była. Nic nadzwyczajnego nie robiła. Ciąże wykluczam. Czy mogła być to np. ciąża urojona?? Bardzo proszę o pomoc. Może to nic poważnego ale jednak się martwię. Co mam z nią zrobić??

Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Daniel
lykon

26 marca 2009, 10:02

Muszę jeszcze dodać że mi właśnie zwymiotowała
tayekuna

26 marca 2009, 14:04

Radze jednak z takimi objawami u suni udac sie do weterynarza. Nikt tutaj na odleglość nie jest w stanie Ci pomóc, obserwacja zbyt dłoga tez może okazac sie niebezpieczna dla Twojej suni.
Weterynarz po zbadaniu Twojej suni i po opisanych objawach zapewne wykona badania, które pozwola postawic diagnoze co jej dolega.
oswaldoo

27 marca 2009, 19:33

Moze poprostu zjadla cos nieswiezego , lub polknela jakis kawalek zabawki. Sprawdz czy jej brzuszek jest twardy. Mozliwe ze przejdzie jej po pewnynm , czasie. Postaraj sie ja rozruszac , czyms zajac. :)
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

30 marca 2009, 12:20

zdecydowanie pilnie podjedź do lekarza , może to być prozaiczna przyczyna ale może też to być coś groźniejszego.
ODPOWIEDZ
  • Informacje