woda w płucach
-
tak zdecydowanie byłoby najlepiej... doktor jutro przyjmuje na sanockiej od 15, ale może spróbuj do niego zadzwonić i się indywidualnie umówić.
-
trzymamy kciuki! Przynajmniej będziesz mieć pewność, że zrobiłeś wszystko co było można, a może psa uda się uratować
rozmawialiśmy w sprawie tego pieska i tak a propos takich przypadków . Jeśli coś tak złego się dzieje należy dokładnie postawić diagnoze > nie da się leczyć czego co nie wiadomo co się leczy. Nie liczcie , że przez telefon ja rozwiąże takie problemy, nie jestem wróżką a lekarze na miejscu nie wiedzą co się dzieje. Rozwikłanie takiego przypadku zajmuje mi i zespołowi krak-vetu od 2 godzin do 2 dni i pracuje nad tym kilka głów.
Ja to wszystko rozumiem i dziękuję za rozmowę, wiadomo że jak człowiek widzi że jego przyjaciel zaczyna nagle się kończyć to próbuje wszystkiego.
Pies po odciągnięciu płynu wczoraj czuł się dobrze, zaczął się normalnie poruszać i jeść prawie jak przed chorobą.
Boję się tylko nawrotu objawów.
A mała aktualizacja, była na USG, nic nie widać zmian chorobowych po odciągnięciu płynu - może to jednak była jakaś dziwna infekcja. W każdym razie sunia czuje się super i zachowuje jak przed chorobą, obserwujemy czujnie z nadzieją ,że tak zostanie.
Pies po odciągnięciu płynu wczoraj czuł się dobrze, zaczął się normalnie poruszać i jeść prawie jak przed chorobą.
Boję się tylko nawrotu objawów.
A mała aktualizacja, była na USG, nic nie widać zmian chorobowych po odciągnięciu płynu - może to jednak była jakaś dziwna infekcja. W każdym razie sunia czuje się super i zachowuje jak przed chorobą, obserwujemy czujnie z nadzieją ,że tak zostanie.
a ten płyn odciągnięty poszedł do badania ? On też naprowadza na pewne rzeczy.
Witam, podczas ostatnich kilku dni mój pies zachowywał się dziwnie, dlatego wybraliśmy się do weterynarza. Pies dyszał, zachowywał się jakby dopiero co skończył intensywny wysiłek fizyczny. Dosłownie kilka razy zauważyłam z nosa psa bąbelki. W czasie wizyty u lekarza badania wykazały wodę w płucach. Pies dostał antybiotyki, po których powinno mu się poprawić. Woda w płucach zwiastuje niepokojące zmiany w organizmie psa. Jak wykluczyć poważne choroby? Jakie badania powinien jeszcze zlecić weterynarz? Zrobiliśmy morfologię i badanie RTG. Drugie właśnie wykazało wodę w płucach. Jaka może być przyczyna zachorowania psa? Czy zbyt intensywne spacery, zabawy mogły się do tego przyczynić? Psa kupiłam z hodowli. Właściciel nie wspominał o żadnych chorobach występujących u rodziców psa. Nigdy wcześniej też żaden z moich czworonogów nie doświadczył problemu wody w płucach. Dlatego nie wiem, jak ułatwić teraz funkcjonowanie psiakowi. Po ilu dniach powinny być widoczne zmiany po stosowanych antybiotykach? Jak narazie pies ciągle delikatnie dyszy, nie widać dużej poprawy.
Witam, w lipcu br. nasz piesek zaczął kaszleć, wiec bezzwłocznie udaliśmy się z nim do weterynarza, tam po odsłuchaniu stetoskopem usłyszeliśmy, ze pies ma chore zastawki dwojdzielne, powiększone serduszko i wodę w płucach. Zalecono nam podawać Cardisure 2,5 mg dwa razy dziennie, 0,5 furosemidu raz dziennie. Poprawa była, lecz krótkotrwała. Obecnie leczenie zostało zmodyfikowane, w związku z trudnościami w oddychaniu i podajemy mu Cardisure 2,5 mg 2*dz, furosemid 20 mg 2* dz oraz Encorton 5 mg raz dziennie przez trzy dni. Poprzednio podawaliśmy 2,5 mg encortonu w razie pogorszenia stanu. Psina niestety cały czas ciężko oddycha, a nam polecono jedynie zwiększyć dawkę encortonu do 5 mg. Co możemy jeszcze zrobić by mu ulżyć? Proszę o poradę Pana doktora. Piesek wazy około 14 kg. Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki.
-
Witaj!
Zdrowie naszych czworonogów jest zdecydowanie najważniejsze, dlatego jeśli zauważasz jakiekolwiek niepokojące objawy konieczne jest, aby jak najszybciej skontaktować się weterynarzem. Musisz zdać sobie sprawę z tym, że taka sytuacja może powodować dodatkowy stres. Zajrzyj na naszego bloga i zobacz jak sobie z nim radzić.
choroby-i-leczenie-f7/woda-w-plucach-t15413.html
KrakVet.pl
Zdrowie naszych czworonogów jest zdecydowanie najważniejsze, dlatego jeśli zauważasz jakiekolwiek niepokojące objawy konieczne jest, aby jak najszybciej skontaktować się weterynarzem. Musisz zdać sobie sprawę z tym, że taka sytuacja może powodować dodatkowy stres. Zajrzyj na naszego bloga i zobacz jak sobie z nim radzić.
choroby-i-leczenie-f7/woda-w-plucach-t15413.html
KrakVet.pl