Problem z sercem
Dzień dobry. Mam pytanie, mój piesek ma problemy z sercem weterynarz przepisał mu cardalis 5 mg 1 tabl. raz dziennie i vetmedin 2.5 mg 2 razy dziennie po 0.5 tabl. Mój piesek kaszlał po podawaniu tabletek po 20 dniach kaszel pojawiał się sporadycznie, będąc na wizycie kontrolnej zwiększono mu dawkę leku vetmedin z 2.5 mg na 5 mg po podawaniu leku zauważyłam że piesek zaczyna częściej kaszleć czy może to być spowodowane podawaniem mocniejszej dawki leku. Dziękuję za odpowiedź.
Dzień dobry,
Jeżeli podłożem kaszlu były problemy z sercem, to piesek nie powinien kaszleć po zwiększonej dawce. Również w ulotce vetmedinu nie ma informacji by w działaniach niepożądanych znajdował się kaszel. Piesek mógł równie dobrze złapać infekcje dróg oddechowych i to ona jest przyczyną nasilonego kaszlu. Zalecamy skontaktowanie się z lekarzem weterynarii, który pomoże ustalić przyczynę kaszlu.
Pozdrawiamy,
Zespół Vet4u
Jeżeli podłożem kaszlu były problemy z sercem, to piesek nie powinien kaszleć po zwiększonej dawce. Również w ulotce vetmedinu nie ma informacji by w działaniach niepożądanych znajdował się kaszel. Piesek mógł równie dobrze złapać infekcje dróg oddechowych i to ona jest przyczyną nasilonego kaszlu. Zalecamy skontaktowanie się z lekarzem weterynarii, który pomoże ustalić przyczynę kaszlu.
Pozdrawiamy,
Zespół Vet4u
-
- Informacje
-