Witam mam problem z moją suczką. MA ona 8 lat miała raz małe i od jakis 2 lat ma co jakis czas tak zwaną urojoną ciąże opiekuje sie misiami malymi itp. myslalem ze to niegroźne (suczka byla dopuszczana do psów). Teraz zrobilo jej sie tak ze brzuch jej napęczniał i sutki na jednim z nich zrobila sie ranka i spuchł jest czarny i gdy ona chodzi piszczy bo ja boli trzęsie sie prosze o szybką pomoc narazie nei mam pieniedzy na weterynarza dopiero pod koniec tygodnia bede mial
to zdjęcie tego
POMOCY!!!!!!! WAŹNE
-
Moim zdaniem to chyba jakiś stan zapalny i to ostry,myślę żę musisz wcześniej iśc do lekarza bo piesio na pewno bardzo cierpi .Może wet póżniej policzy za usługę ......
porozmawiaj z lekarzem o późniejszym uregulowaniu wizyty niech jak najszybciej poda leki potem może się to stać 2-3 x lub więcej droższe.
po zdjęciu nie jestem po dotknięciu tak, może być to zapalenie ale może jak dotknąłbym powiedziałbym wszystko
apap
niestety nie wiem ile waży Twój pies
Ponieważ suka raz miała szczeniaki (niestety) to naraziłeś ją na ciąże urojone i problemy , teoria że suka raz musi dla zdrowia nie ma w sobie ani krzty prawdy - właśnie przerabiasz prawdziwe oblicze dopuszczania "raz dla zdrowia" -(
Nie wiem kiedy ten szkodliwy mit przestanie pokutować w społeczeństwie Ale jka dotąd ma się dobrze i zbiera obfite żniwo w postaci poważnie chorujących suk i przepełnionych schronisk -(
Z sunią musisz iść dziś do weterynarza, niestety nie lecząc narażasz ją na bardzo poważne konsekwencje.
Podanie środków antybólowych to doraźne działanie na przetrwanie nocy, tu przypuszczam, że trzeba podjąć leczenie, prawdopodobnie zrobic USG aby ustalić przyczynę opuchnięcia brzucha i podać jak najszybciej antybiotyk lub wdrożyć inne sposoby ratowania zdrowia lub wręcz życia ...
Nie wiem kiedy ten szkodliwy mit przestanie pokutować w społeczeństwie Ale jka dotąd ma się dobrze i zbiera obfite żniwo w postaci poważnie chorujących suk i przepełnionych schronisk -(
Z sunią musisz iść dziś do weterynarza, niestety nie lecząc narażasz ją na bardzo poważne konsekwencje.
Podanie środków antybólowych to doraźne działanie na przetrwanie nocy, tu przypuszczam, że trzeba podjąć leczenie, prawdopodobnie zrobic USG aby ustalić przyczynę opuchnięcia brzucha i podać jak najszybciej antybiotyk lub wdrożyć inne sposoby ratowania zdrowia lub wręcz życia ...
- kamila lakusiowa
daltonnb pisze:no włąsnie o to chodzi ze ona była dopuszczana duzo razy tylko nie moze zajsc w ciaze..
To straszne! Po co wogle była dopuszczana ?! I po co ta szczeniaki ?!
Szybko do weta.
A byłaś dziś u weterynarza ??? Co suce dolega !!!
Nie rozumię jak można pisać, że się nie ma kasy na leczenie psa a bezmyślnie sukę się co cieczkę zapewne dopuszcza żeby tylko urodziła !!!
A nie łaska było sprawdzić od razu kilka last temu że coś jest nie tak ? Bardzo prawdopodobne, że by się biednej suni zaoszczędziło dzisiejszych cierpień -(
Nie rozumię jak można pisać, że się nie ma kasy na leczenie psa a bezmyślnie sukę się co cieczkę zapewne dopuszcza żeby tylko urodziła !!!
A nie łaska było sprawdzić od razu kilka last temu że coś jest nie tak ? Bardzo prawdopodobne, że by się biednej suni zaoszczędziło dzisiejszych cierpień -(
Ostatnio zmieniony 08 listopada 2010, 22:27 przez pianistka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Informacje
-