Rana na jezyku i nie tylko

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Sabaera

16 czerwca 2006, 15:53

Przed dwa dni spotkały mnie przykre sytuacje piersza AST pogryzl mi moja sunie, ktora byla prowadzona przemnie na smyczy,ast rowniez lecz wlasciciel podszedl do nas i jego pies roszarpal naszej jezyk,ze ma dziure ok 5-6cm. I tu moje pytanie co mozna zrobic aby rana szybciej zagoila sie? podwalam lodu jej aby przestala krwawic,ale widac,ze ja troszke jeszcze boli.
Drugi problem dzis o 6godzinie gdy wszyscy spali przez uchylone okno wszedl do mojego domu kundel panstwa mieszkajacych niedaleko mnie, a to,ze moja sunia ma cieczke to wiec zaplodnil ja, uslyszawszyu piski suni zauwazylam co sie dzieje, psa szybko przywiazalam i poszlam po wlasciciela, uzgodnilam z nim,ze musi pokryc koszty antykoncepcji.
I teraz moje pytanie moja sunia to kundelek wiec zastanawiam sie czy naciagnac tych panstwa na sterylke poronna, zeby wiedzieli co to jest odpowiedzialnosc za psa, ale boje sie,ze sie nie zgodza. Tak wiec moje pytanie jaki maja wplyw zaszczyki poronne? czy maja jakis skutki uboczne?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

21 czerwca 2006, 00:57

rane w jamie ustnej najlepiej zaszyć , bo najszybciej się zagoi ( oczywiście świeżą). Zastrzyki poronne - zależy jakie mogą mieć skutki uboczne. Hormonalne czasami kończą się zapaleniem macicy. Wszedł nowy środek bardzo bezpieczny ale cena?
ODPOWIEDZ
  • Informacje