garb u rocznego psa
zrób zdjęcie lub nagraj film i wklej lub wyślij. Zobaczymy jak to wygląda.
Mój 15 tygodniowy beagle ma również problem z kocim grzebietem. Ortopeda nic nie stwierdził
Dodatkowy problem to brak apetytu - próbowałem z wieloma karmami. Strasznie duzo pije- czasami aż zwymiotuje po piciu. Sika co godzinę - zapalenie pęcherza wykluczone (badanie moczu i usg pęcherza). Jest osowiały - na spacerach często kładzie się po tym jak chwilę biegnie, a w domu kłądzie się na kafle i często robi koci grzbiet.
Dodatkowy problem to brak apetytu - próbowałem z wieloma karmami. Strasznie duzo pije- czasami aż zwymiotuje po piciu. Sika co godzinę - zapalenie pęcherza wykluczone (badanie moczu i usg pęcherza). Jest osowiały - na spacerach często kładzie się po tym jak chwilę biegnie, a w domu kłądzie się na kafle i często robi koci grzbiet.
-
Bardzo prosze o odpowiedź.
Pies wysikuje duże ilości moczu - bez krwi (czasami biały, czasami żółtawy- ale nigdy nie jest to kilka kropel)!
Generalnie gdy idzie- grzbiet jest ok, ale jak przystanie to potrafi go "postawić".
PS
To ja wyżej pisałem o beagle.
Pies wysikuje duże ilości moczu - bez krwi (czasami biały, czasami żółtawy- ale nigdy nie jest to kilka kropel)!
Generalnie gdy idzie- grzbiet jest ok, ale jak przystanie to potrafi go "postawić".
PS
To ja wyżej pisałem o beagle.
Badanie moczu i usg pęcherza to stanowczo za mało , aby zdiagnozować psa . A gdzie morfologia i biochemia ?
-
A co może być przycyzną - na co się nastawiać?
-
A czy ten garb minie po prawidłowej diagnozie i leczeniu?
Czekaj na odpowiedź dr Jarka . Zrób jeszcze dokładne badania i możesz wyniki tu wkleić , to będzie całościowy obraz . Nikt Ci psa nie wyleczy przez internet . Poszukaj dobrego lekarza , który się zajmie Twoim psem .Jarek pisze:zrób zdjęcie lub nagraj film i wklej.
coż mam odpowiedzieć , brak badań , zdjęć lub filmu.
Wczoraj zrobiono usg nerek. Jedna nerka nieznacznie mniejsza od drugiej - ale na lewej widoczne "promienie świetlne" - jasność. Pani doktor powiedizała, że to występuje przy kamieniach lub złogach w nerkach - i narazie nei kazała się przejmować.
Wczoraj pobrano krew i mocz - czekam na wyniki.
W poprzednim badaniu moczu wyszło białko - podano antybiotyk - i tylko w pierwszym dniu było lepiej, a tak sika co 1h i ten garb
Wczoraj pobrano krew i mocz - czekam na wyniki.
W poprzednim badaniu moczu wyszło białko - podano antybiotyk - i tylko w pierwszym dniu było lepiej, a tak sika co 1h i ten garb
-
- Informacje
-