Panie Doktorze,
czy inflamex można stosować łącznie z arthoflex-em? Chciałabym podawać go pieskowi przeciwbólowo słyszałam, że jest alternatywą rimadylu, mój pies ma go dostać a i tak ma obciążoną wątrobę więc chciałabym tego uniknąć-czy to dobry wybór? czy lek zadziała przeciwbólowo? Sądzę po postach, że jest to skuteczny lek skoro pisane jest, że jest alternatywą rimadylu czy carprodylu... mój weterynarz nie wie nic o tym środku ani weci w okolicy;/
Prosze o odpowiedz...
ps i tak już zapkupiłam "magiczny" koeljny specyfik-chyba niczego się już nie nauczę w życiu
inflamex
- kamila lakusiowa
Hej. Zajrzyj do forum o żywieniu
nie gniewajcie się , ale to dwa różne preparaty. Nie da się ich porównać. Rimadyl to bardzo mocny lek przeciwzapalny pierwszego rzutu, a inflamex to homeopatyk głównie do przewlekłego leczenia. To nie ta liga ( że tak brzydko napiszę).
-
panie doktorze, czy powinnam upomniec sie o rimadyl>? pies nie dostaje nic na ból oprócz tramalu-objawowo:(
Ostatnio zmieniony 25 marca 2011, 11:01 przez magdalenka87, łącznie zmieniany 1 raz.
-
zastanawiam się dlaczego ostnio nie sypia, nie wyglada jagyby coś go bolałao bo np tramal nie pomaga. chodzi sobie piszczy zaczepia zeby z nim siedziec-czy to moze byc skutek ypozane?
tramal działa bardzo silnie przeciwzapalnie . Mże też dziłać poprawą humoru psa ( ypozane)
-
Panie Jarku,
dzisiaj dostałąm dla psa mleczną wodnistą wydzielinę w 0,5 ml (ponieważ nie chcieli podawac rimadylu)Niestety nie zapamiętalam nazwy....
Czy orientuje się Pan co to może byc za lek? Dostałam 7 strzykawek w cenie 4 zł (0,5 ml) więc sporo tansze niż Rimadyl...
dzisiaj dostałąm dla psa mleczną wodnistą wydzielinę w 0,5 ml (ponieważ nie chcieli podawac rimadylu)Niestety nie zapamiętalam nazwy....
Czy orientuje się Pan co to może byc za lek? Dostałam 7 strzykawek w cenie 4 zł (0,5 ml) więc sporo tansze niż Rimadyl...
Panie Jarku nie wolno nie doceniać preparatów naturalnych(Inflamex),bo proszę mi wierzyć także one mają ogromne możliwości lecznicze ,szczególnie Diabelski Szpon składnik Inflamexu,oczywiście syntetyczne leki działają szybciej i trzeba to przynać ale...
Pozdrawiam Serdecznie.
Pozdrawiam Serdecznie.
-
czy ta zawiesiena to może być metcam? Kurcze dzwoniłam, ale nie było już mojego lekaza jak mogłam nazwe zapomnieć... na pewno coż z kor/kam ....nie lubie nie wiedzieć co podaję psu
trudno mi powiedzieć co to jest w tych strzykawkach. P.Robercie jak najbardziej doceniam preparaty naturalne stosuję takie przy przewlekłym leczeniu .
-
Panie Jarku, już wszystko wiem, wiedziałąm już w dniu pisania posta-reumacon
-
Witam mam do Was pytanie,
czy ludzki Orton, mogę podawać psu?
*post nie aktualny, zainteresowałam się corta vet ha jako odpowiednikiem ludzkiego ortona *
czy ludzki Orton, mogę podawać psu?
*post nie aktualny, zainteresowałam się corta vet ha jako odpowiednikiem ludzkiego ortona *
można ja stosuję.
-
jeśli mój pies waży 8kg to podawać 2,5 ml inflamexu czy 5 ml? tak napisane-mały pies 2,5 ml średni pies 5 ml i teraz ja nie wiem czy mój jest zaliczany już do średnich?
mały