Trocoxil
Witam. Czy można stosować Trocoxil dla psa, który ma niedowład tylnych łap i który ma zdrowe stawy? W tej chwili podaję psu na niedowład: witaminę B, Polfilin i Sirdalud ale nic nie pomaga. Dostałem propozycję podania Trocoxilu, leku na zwyrodnienie stawów, które mój pies ma zdrowe, co wynika z licznych prześwietleń. Co mam robić?
Tak, Trocoxil nie jest typowym lekiem na zwyrodnienie stawów, ale przede wszystkim jest lekiem przeciwzapalnym i przeciwbólowym. Przy niedowładach łap takie leki trzeba podawać codziennie, a Trocoxil podaje się raz na miesiąc.
Przy podawaniu Trocoxilu trzeba robić badania krwi i nerek bo daje on objawy uboczne .Moja pieska dostał zapaści po 5 tablecie .Trzeba kontrolowac po prostu .
można przy niedowładach podawać trocoxil jeśli niedowład spowodowany jest schorzeniem samego kregosłupa kostnego i stawów występujących pomiędzy poszczególnymi kręgami. Jeśłi zaś przyczyna jest zupełnie inna nie znajduję podstaw podawnia takiego środka. Co do objawów ubocznych napiscie mi co ich nie posiada i to jeszcze przy tak mocnych lekach.
Ja wiem ze wszystko ma obajwy uboczne i nie da się leczyć bez nich ale chce tylko uczulić żeby mieć to na uwadze bo może różnie być .U mnie lekarz nie zrobił badań przed podawaniem Trocoxilu ani w trakcie brania i efektem było zawiezienie psa w stanie krytycznym do lecznicy po 5 mies.leczenia .Na szczęście wszystko wtedy dobrze się skończyło chociaż leczenie trwało miesiąc .Nie znaczy tez że odradzam stosowanie tego leku
Ja mam również pytanie, co prawda trochę odbiegające od tej dyskusji.
Chciałam się dowiedzieć gdzie mogę dostać trocoxil w normalniejszej cenie, powieważ czytam na różnych forach, że cena tabletki zależy od wagi psa... Znalazłam komentarz dziewczyny, która ma mastiffa i oznajmiła, że w przypadku jej pieska jedna tabletka kosztowała 180zł... Ja mam Labradora Retrievera, który waży około 35-40kg, weterynarz zamówił mi ten lek i oznajmił, że cena za jedną tabletkę wynosi 225zł...
Bardzo proszę o pomoc, bo rozpoczęłam już leczenie psa, ponieważ pierwsze dwie tabletki dostałam gratisowo na próbę i naprawdę pomaga.
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Chciałam się dowiedzieć gdzie mogę dostać trocoxil w normalniejszej cenie, powieważ czytam na różnych forach, że cena tabletki zależy od wagi psa... Znalazłam komentarz dziewczyny, która ma mastiffa i oznajmiła, że w przypadku jej pieska jedna tabletka kosztowała 180zł... Ja mam Labradora Retrievera, który waży około 35-40kg, weterynarz zamówił mi ten lek i oznajmił, że cena za jedną tabletkę wynosi 225zł...
Bardzo proszę o pomoc, bo rozpoczęłam już leczenie psa, ponieważ pierwsze dwie tabletki dostałam gratisowo na próbę i naprawdę pomaga.
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Moja suka brała Trocoxil ze 2 lata temu - o ile pamiętam są różne tabletki, dawka w zależności od wagi psa.
Wtedy na 50 kg psa cena była około 170 zł, ale już pod koniec kuracji lek podrożał w hurtowni i kosztował bodajże ok. 210 zł, dzięki uprzejmości naszej pani doktor nadal kupowałam po starej cenie.
Myślę, że warto podzwonić po wetach i popytać o ceny.
Wtedy na 50 kg psa cena była około 170 zł, ale już pod koniec kuracji lek podrożał w hurtowni i kosztował bodajże ok. 210 zł, dzięki uprzejmości naszej pani doktor nadal kupowałam po starej cenie.
ostatnie zdanie dyskusji w pełni wyjaśnia sprawę.
Moja sunia ONek dostaje trocoxil 75 - to dawka do jej wagi (33 kg). Płacę za tebletkę 91 zł. We Wrocławiu.
Witajcie
Mam pytanie chce zaczac podawac mojej suni trocoxil ma 13miesiecy i wazy 27 kg jest to lablador. Niestety mieszkam w Uk miala tutaj zrobione rtg i badania stwierdzono dysplazje stawu biodrowego nie jest zle operacja nie jest narazie konieczna ale tutejsi weterynarze sie nie znaja prosila o jakies leki badz zaproponowanie karmy to powiedzieli ze nie wiedza wszystkiego szukam na wlasna reke...ehh a w dodatku jak sunia miala 4 miesiace zauwazylam ze krzywo chodzi itp pierwsze oznaki dysplazji to weterynarz sie zdziwil i powiedzial ze to napewno sie dysplazja i wmawial mi to przez kilka dobrych miesiesy kiedy wkoncu zarzadalam rtg okazalo sie ze mam racje i ze bylo juz na pozno na podciagniecie ścięgien czy cos podobnego... dlatego z checia kupie trocoxil dla suni , robilam mofrologie itp wszystko jest ok. aha i czy przy podawaniu trocoxilu moge codziennie podawac canvition forte? dziekuje pozdrawiam aha oto moj email jak by ktos mial odsprzedac trocoxil. vanillia.beauty@wp.pl
Mam pytanie chce zaczac podawac mojej suni trocoxil ma 13miesiecy i wazy 27 kg jest to lablador. Niestety mieszkam w Uk miala tutaj zrobione rtg i badania stwierdzono dysplazje stawu biodrowego nie jest zle operacja nie jest narazie konieczna ale tutejsi weterynarze sie nie znaja prosila o jakies leki badz zaproponowanie karmy to powiedzieli ze nie wiedza wszystkiego szukam na wlasna reke...ehh a w dodatku jak sunia miala 4 miesiace zauwazylam ze krzywo chodzi itp pierwsze oznaki dysplazji to weterynarz sie zdziwil i powiedzial ze to napewno sie dysplazja i wmawial mi to przez kilka dobrych miesiesy kiedy wkoncu zarzadalam rtg okazalo sie ze mam racje i ze bylo juz na pozno na podciagniecie ścięgien czy cos podobnego... dlatego z checia kupie trocoxil dla suni , robilam mofrologie itp wszystko jest ok. aha i czy przy podawaniu trocoxilu moge codziennie podawac canvition forte? dziekuje pozdrawiam aha oto moj email jak by ktos mial odsprzedac trocoxil. vanillia.beauty@wp.pl
honey boney pisze:Witajcie
Czy stan psa wymaga obecnie takiego typu leku? Zostałabym na razie przy canivitionie czy innym chondroprotetyku. Chyba, że psiak cierpi faktycznie.
witaj ramzes123 tak wydaje mi sie ze pies tego potrzebuje ... ale wiecej bede wiedziec w najblizszych dniach jade do kliniki ponoc maja date dla honey na operacje... nic wiecej nie wiem mam dzis z lekarzem rozmawiac az sie boje bo honey ma juz 13miesiecy i raczej to będzie poważniejsza operacja i rekonwalescencja dłuższa...powiedzial ze na zabieg juz jest za stara... ehh. dzieki za opowiedz. Pozdrawiam
trokoxil ma też efekty uboczne i w tak młodym wieku nie zaczynałbym przygody z tym lekiem- chyba , że na krótką mete. Raczej szukałbym pomocy w innych lekach lub skalpelu, ale to zależy od stopnia dysplazji jak i stopnia zniszczenia samego stawu biodrowego. Masz możliwośc przesłać rtg ?
witam,mg pisze:Moja suka brała Trocoxil ze 2 lata temu - o ile pamiętam są różne tabletki, dawka w zależności od wagi psa.
chcialam sie zapytac jak dlugo mozna podawac lek trocixil . Moj pies ma 10 lat i podaje mu ten lek juz 10 miesiecy czy zrobic mu przerwe timo
-
- Informacje
-