Ile może kosztować odczulanie?

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Aleksandra S.

23 stycznia 2012, 20:51

Ostatnio kupiłam przez internet krople na pchły i kleszcze dla psa- Sabunol. Niestety nie podziałały :| - tzn tego nie wiem. Dzisiaj poszłam do weterynarza i postanowiłam kupić krople u niego i wspomniałam o tym jak to krople nie podziałały mimo, że robiłam wszystko zgodnie z instrukcją. Weterynarz powiedział, że możliwe, że zadziałały, tylko pies może mieć alergiczne pchle zapalenie skóry i poradził abym przyszła jutro do niego z psem. Poczytałam o tym trochę na internecie i rzeczywiście wszystko wskazuje na to, że lekarz miał racje. Moje pytanie jaki może być koszt tej wizyty? Przyznam, że nie mam zbyt wielu pieniędzy odłożonych... i nie wiem czy powinnam jakoś je skombinować. Wiem, że każdy lekarz ma inne stawki, ale tak około jaka może być cena? Przepraszam za takie pytanie :oops:
isabelle30

24 stycznia 2012, 08:14

Ale może wyjaśnij jaki masz problem? Pies sie drapie? Ma pchły wogóle? Jeżeli tak to nie trzeba go odczulać tylko zastosować kilka razy kąpiele lecznicze w szamponach pchłobójczych. Do tego krople albo obroża ale nie Sabunol.....bo on nie działa :roll: lub działa bardzo słabo....
Aleksandra S.

24 stycznia 2012, 10:12

Pies się najczęściej jakoś wykręca i pyskiem wygryza sobie miejsca na grzbiecie. I często liże sobie brzuch, więc ją tam dokładnie obejrzałam i koło niektórych sutków ma takie zaczerwienienia jakby tak bardziej napuchnięte (nie potrafię tego opisać) i gdzieniegdzie strupki. Sprawdzałam dokładnie, tzn starałam się, ale nie potrafiłam znaleźć żadnej pchły. Nie wiem, czy to jest to pchle zapalenie, nie znam się w ogóle.. Czytałam o tym w internecie i już sama nie wiem.
isabelle30

24 stycznia 2012, 11:20

Pies może mieć uczzulenie na cokolwiek....czym psa karmisz?
Może to być infekcja skóry np świeżb lub nużeniec....
Idz do weta niech zrobi zeskrobiny a dopiero potem dobiera leczenie. Nie na odwrót. Każdy lek podany w ślepo przed owym badaniem potem uniemożliwi wykonanie badania zeskrobin. Konieczne będzie odstawienie leku na wiele dni....
Aleksandra S.

24 stycznia 2012, 11:35

Psa ogólnie mam od niedawna, gdyż go przygarnęłam już dorosłego od pewnej pani... w sumie nic o nim nie wiem.
Karmię słabą karmą, bo Brit, ale w momencie, kiedy ją zamawiałam nie miałam więcej pieniędzy,a nie chciałam karmić psa Pedigree.. Co do pieska, to już się nim w sumie zajmowałam, kiedy jeszcze nie był mój... była właścicielka, się nim w sumie nie interesowała. W wakacje sunia miała na grzbiecie cały pas bez sierści, dałam jej krople na pchły i jej przeszło i ma wszystko ok. Pójdę do weterynarza i mam nadzieję, że nie będzie tak źle :(
ODPOWIEDZ
  • Informacje