Witam!
Mam pytanie. Moje szczeniaki skończyły w środę 8 lutego 3 tygodnie. Mają wprawdzie otwarte oczka, ale nie widzą. I na powierzchni oczek mają taką niebieskawą błonkę. To normalne? Martwię się, że nie będą widziały... Jak im świecę w oczka latarką to mrużą, więc reakcja jest, ale kiedy to zejdzie? I kiedy będą widziały normalnie? proszę o szybką odpowiedź bo się martwię...
Kiedy szczeniaki zaczynają widzieć?
Mogą mieć przetrwałą błonę źreniczną. Skontaktuj się z weterynarzem.Joanna1908 pisze:Witam!
Mam pytanie. Moje szczeniaki skończyły w środę 8 lutego 3 tygodnie. Mają wprawdzie otwarte oczka, ale nie widzą. I na powierzchni oczek mają taką niebieskawą błonkę. To normalne? Martwię się, że nie będą widziały... Jak im świecę w oczka latarką to mrużą, więc reakcja jest, ale kiedy to zejdzie? I kiedy będą widziały normalnie? proszę o szybką odpowiedź bo się martwię...
No właśnie w tym sęk, że nic nie wiem o hodowli psów. Suczka ma je przypadkiem, a ja robię wszystko w ciemno i staram się, żeby było im jak najlepiej. Tylko nie znam się na tym, a te oczka mnie trochę martwią...
Czy chodzi o mniej więcej coś takiego?(kliknij na zdjęcie to przeniesie Cię na stronę gdzie widać więcej) Czeka Cię sporo pracy przy szczeniakach. Odpowiednia karma (nie typu junior z marketu), mięso, nabiał, witaminy... itp. W dodatku sikają często i dużo a to trzeba sprzątać. Ile ich jest? Kundelki, w typie jakiejś rasy?
Dokładnie takie coś!!! Myślisz że to minie? Naprawdę się martwię... Mam 6 maluszków, jak ja to mówię "rasowe" kundelki Moja suczka jest połączeniem jamnika i kundla, a małe ma z kundlem białym w czarne łatki Małe są słodkie, 2 jaminiki, 2 jamniki z długą sierścią, jeden biały w łatki i jeden wyglądający jak mały labrador, taki szampańsko-złoty
Ale bardzo mnie martwią te oczka....
Ale bardzo mnie martwią te oczka....
Wiem, wiem Na odrobaczenie wybiorę się już po niedzieli A nie oddam ich na bank przed upływem 8 tygodni, może nawet więcej Choć już mam domki dla pięciu, a jedna zostaje ze mną Dziękuję bardzo za uspokojenie Będę spokojnie czekać w takim razie, aż zniknie im to "coś" z oczek i dam znać Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam
Upewnij się, że trafią do dobrych domków, do ludzi którzy coś wiedzą na temat psów. Proponuję zadać kilka pytań chętnym np czym chcą żywić psa, ile pieniędzy poświęcić na karmę czy znają proporcje jakie należy zachować przy jedzeniu gotowanym, czy zastanawiali się co z psem zrobią w wakacje, jak chcą psa nauczyć czystości, co wiedzą na temat szkolenia- to pytania tak na szybko.
Nie daj się zwieść życzliwością, a już na pewno nie oddawaj małych jak ktoś Ci powie że to kundle i nie muszą jeść drogich karm czy być szkolone!
Wybierz dobrze, zaproponuj żeby Ci przesyłali zdjęcia małych, dzwonili- nr i adres sobie spisz.
Też miałam maluchy i ja niestety straciłam kontakt z ich właścicielami, wpadłam w paranoję i przeglądam schroniska, fundację w poszukiwaniu moich małych (różni są ludzie, potrafią stwarzać pozory). Tobie nie życzę tego przez co przechodzę.
Nie daj się zwieść życzliwością, a już na pewno nie oddawaj małych jak ktoś Ci powie że to kundle i nie muszą jeść drogich karm czy być szkolone!
Wybierz dobrze, zaproponuj żeby Ci przesyłali zdjęcia małych, dzwonili- nr i adres sobie spisz.
Też miałam maluchy i ja niestety straciłam kontakt z ich właścicielami, wpadłam w paranoję i przeglądam schroniska, fundację w poszukiwaniu moich małych (różni są ludzie, potrafią stwarzać pozory). Tobie nie życzę tego przez co przechodzę.
Tu akurat się nie martwię, gdyż pięć piesków trafi do moich znajomych i rodziny, więc będę miała kontakt ze wszystkimi Jedna zostaje ze mną, więc tym bardziej jest spoko W ogóle pierwszym warunkiem o jaki pytałam gdy ktoś chciał pieska było to, czy będzie na dworze czy w domu Bo jak ktoś chciał na dwór do budy to niech zapomni od razu, że ode mnie go dostanie Ale na szczęście znalazłam im dobre domki więc się nie martwię
są to typow oczka szczeniaków. Oczka otwierają się po ukończniu 2 tyg życia, ale nie od razu widzą ostro. Na poczatku reaguja na światło, ostre widzenie pojawia się po ok 7-10 dniach.
-
- Informacje
-