Niedocukrzenie u psa
Witam! Mój pies 6 lat mieszaniec na poczatku maja przechorował i przeżył parwowirozę.Od tego momentu zaczął chorować.Tak jagby ktoś zabrał mu całą radość życia. Główne objawy to drżenie mięśni,osowiałość,brak apetytu,niestabilne łapy-zachwiania równowagi.Wizyta u lekarza dostał na to leki zawierajace mikroelementy czyli magnez , potas , wapń, sód. Po tych lekach jakby lepiej,ale nadal brak apetytu-trzeba go zmuszać do jedzenia.Kolejna wizyta i badanie krwi,które wykazało ,że Max jest niedocukrzony i jednocześnie nerki,trzustka,wątroba maja kiepskie parametry. Nasz lekarz musi sie skonsultować z innym lekarzem ,żeby pomóc naszemu Maxowi. Proszę mi pomóc . Czym karmić psa z takimi problemami? Jakie leki się stosuje? Jakie badania trzeba by jeszcze wykonać? Pozdrawiam
W sprawie diety spróbuj zapytać (poszukać) w dziale "żywienie", może tam ktoś doradzi. Ja swojemu psu na wzmocnienie podaję wodę z miodem; to był ratunek w okresie gdy sunia była w stanie krytycznym. Nie jestem jednak pewna czy przy niedocukrzeniu taka kuracja jest wskazana.
Poziom glukozy u mojego pieska wynosi 34 mg a norma jest około 60 podobno.Dziś lekarz mi powiedział,że te kiepskie wyniki spowodowane są uszkodzeniem jelit po przebytej parwowirozie a co za tym idzie ma problem z wchłanianiem mikroelementów czy ktoś spotkał się z czymś takim? W jaki sposób pomóc pieskowi? Od weterynarza dostaje tabletki z mikroelementami
-
mikroelementy i glukoza? był badany mocz na obecność glukozy? usg jamy brzusznej? przepisz wyniki nerek, trzustki i wątroby. Sądzę, że psa będzie trzeba leczyć objawowo dopóki nie znajdziecie przyczyny takiego stanu i jej nie usuniecie.
przepisz wyniki
napisz co z pieskiem jak się czuje. Parwowiroza rzeczywiście sieje spustoszen ie w jelitach niemniej po pewnym czasie powinno to wchłanianie się wyrównywać, może nie dojedzie do superideału ale powinny te problemy zanikać.
Dziękuję za info piesek czuje się dobrze, wyniki się wyrównały wróciła też pogoda ducha:-) ale tak dobrze jest tylko wtedy gdy jest uzupełniany mikroelementami w tabletkach. Dostaje też rumen tabs wystarczy odstawić leki metabolizm leci ma dół aleciesze
No i znów nie jest dobrze piesek wymiotuje żółcią, nie je, jest osowiały. Wczoraj byliśmy u naszego weterynarza, ale brzuch miękki, zadnych zmian, no i podjęliśmy decyzję, że zmieniamy pieskowi jedzenie będzie dostawał josere sensiplus. Tylko, że on nie chce jeść. Nie je tylko wymiotuje a mi serce pęka bo się o niego martwię. Proszę napiszcie może macie jakiś sposób? pozdrawiam wszystkich
-
- Informacje
-