Witam. Czy zeskrobina ze skory psa moze byc tylko pobrana w miejscu w ktorym skora wykazuje zmiany? Wet odmowil pobrania zeskrobiny poniewaz powiedzial ze pies nie ma zmian skornych i skad on mialby pobrac ta zeskrobine. chcialam to zrobic poniewaz jak juz pisalam moj pies sie drapie i iska. i nie mozemy znalesc bezposredniej przyczyny zmieniamy karmy i dalej bez zmian, pies odrobaczony i odpchlony...Zastanawiam sie czy nie powtorzyc odpchlenia, ostatnie bylo miesiac temu i znalazla sie pchelka, moze ten srodek nie wykluczyl wszystkich.
dziekuje za odpowiedzi
Zeskrobina ze skory u psa.
Może ma uczulenie na pchły, ale jeśli mówisz, że była jedna...?
Ja mam podobny problem, byłam u 3 wetów i żaden nie chciał pobrać zeskrobin, bo twierdzili, ze na skórze nic nie ma, a to, że się drapią to uczulenie. WIem, że moje chłopaki mają AZS, ale dla pewności zeskrobiny byłyby wskazane.
Trzeba po prostu się uprzeć.
A zeskrobiny powinno się pobierać z kilku miejsc, nie tylko z jednego.
Ja mam podobny problem, byłam u 3 wetów i żaden nie chciał pobrać zeskrobin, bo twierdzili, ze na skórze nic nie ma, a to, że się drapią to uczulenie. WIem, że moje chłopaki mają AZS, ale dla pewności zeskrobiny byłyby wskazane.
Trzeba po prostu się uprzeć.
A zeskrobiny powinno się pobierać z kilku miejsc, nie tylko z jednego.
zeskrobiny pobiera się z reguły ze zmian skórnych lub pogranicza skóry zdrowej i chorej.
-
- Informacje
-