Prośba o informacje nt. leku (do p. dr Jarka)
Panie Doktorze bardzo proszę o informacje na temat działania leku Fluoxetin Polpharma . Lekiem tym usiłowano "leczyć agresję" jednego z bezdomnych spanieli . Ponieważ nie jestem zwolenniczką stosowania leków uspakajających czy tym bardziej antydepresyjnych w układaniu psa agresywnego/trudnego ( są inne sposoby dotarcia do takich psów i pracy z nimi co potwierdził choćby "boksio-agresor"Maks , którego Pan być może jeszcze pamięta) dlatego bardzo proszę o opinię nt. skuteczności działania takiego leku w odniesieniu do psa i skutkach ubocznych jakie taka terapia może wywołać .M. Żugaj
nie stosuje tego leku więc nie powiem zbyt wiele , nie jestem także za metodą układania psa leakmi psychotropowymi. Dla mmnie to ostateczność. Którzby Maxia nie pamiętał.
Usiłowałam znaleźć z literaturze i zasobach internetu jakiekolwiek informacje związane ze stosowaniem tego leku u zwierząt - niestety nic nie znalazłam. Wszelkie dane dotyczą stosowania go u ludzi. Swoją drogą zastanawiam się po co psu, który nauczył się (mówiąc dyplomatycznie) wykorzystywać zęby w celu osiągniecia własnej korzyści (a to wcale nie wskazuje by był w depresji ) taki lek ???
-
- Informacje
-