Problem z tylnią łapką POMOCY!!!!!!!!
-
Witam pisze do was z takim problemem, że mój piesek Lakuś (12lat waga 8kg) od jakiegoś miesiąca nie używa prawie wogóle lewej tylniej łapki ma ją podkurczoną a jak go dotykam za kolano to piszczy. Byłam z nim u weterynarza i zdiagnozował tu zacytuje to co ma wpisane w książeczce " RTG, Kulawizna KML zanik mięśnia bolesność stawu kolanowego test szufladkowy dodatni podejrzenie uszkodzenia więzadła krzyżowego przedniego. Meloven, Ex-pain. Wskazany zabieg rekonstrukcji więzadła" jednak niestety Lakuś ma wedę serduszka i ledwie przeżył uspienie do rendgenu łapki i też z powodu wieku nie jestem w stanie go z operować ponieważ może tego nie przeżyć. Dlatego też pisze do was żebyście mi pomogli co mam w tej sytuacji zrobić jakie lepki przeciwbólowe mu podawać żeby choć troche mu ulrzyc bo nie mogę patrzec jak się męczy jest teraz taki bez życia. Bardzo prosze o pomoc!!!!!!
ta wadę usuwa się tylko chirurgicznie. Trzeba bardzo dokładnie wykonać psu ekg i wraz z kardiologiem zadecydować o jego znieczuleniu i wymienić uszkodzone więzadło. Innej metody nie ma .
-
a narazie jakieś leki przeciwbólowe? cokolwiek co mu złagodzi ból
-
a jakbym zrobiła zdjęcie rendgenu i wysłała Panu? Może Pan stwierdzi co sie dzieje czy operacja jest naprawde konieczna. Naprawde nie chciałabym go poddawać narkozie bo nie wiem czy to przeżyje.
ale jesteś przecież z Krakowa , pokaż psa . Nie optuję za podawaniem leków przeciwbólowych przy uszkodzonych więzadłach krzyżowych. Powodują one dalsze przeciążanie stawu u psa i potęgują uraz.
-
Dziś byłam w klinice z Lakusiem na Kurdwanowie dostał leki przeciwbólowe a w przyszłym tygodniu jest umówiony na EKG
a co ma ekg do łapy nie rozumiem jakiej pomocy szukasz , bo się gubie w tym co chcesz uzyskać.
Panie Doktorze , proszę czytać uważnie i bez pośpiechu. W pierwszym poście wczoraj, 18:15 zalecił Pan ekg .
-
ekg to badanie serca...zwykły błąd czeski Powinno być rtg
Przecież w pierwszym poście autora wątku pisał , że pies miał robiony rtg oraz , że ma słabe serce
isabelle ! nie rób mętlku ! wyraźnie Pan doktor pisze " Trzeba bardzo dokładnie wykonać psu ekg i wraz z kardiologiem zadecydować o jego znieczuleniu " Nie pouczaj , bo każdy wie co to jest ekg , a co rtg
Popieram autora postu w 100%!!! Pan doktor sam zalecil badanie EKG poniewaz piesek jest wiekowy ,ma chore serce a lapke mozna tylko wyleczyc operacyjnie wiec autor postepuje zgodnie z zaleceniem tylko pan doktor nie czyta swoich zalecen
CYTUJE :
autor: Jarek » wczoraj, 18:15
ta wadę usuwa się tylko chirurgicznie. Trzeba bardzo dokładnie wykonać psu ekg i wraz z kardiologiem zadecydować o jego znieczuleniu i wymienić uszkodzone więzadło. Innej metody nie ma .
TERAZ TEZ CYTUJE :
autor: Jarek » dzisiaj, 13:37
a co ma ekg do łapy nie rozumiem jakiej pomocy szukasz , bo się gubie w tym co chcesz uzyskać.
Panie doktorze autor chce uzyskac wiadomosc o znieczuleniu
CYTUJE :
autor: Jarek » wczoraj, 18:15
TERAZ TEZ CYTUJE :
autor: Jarek » dzisiaj, 13:37
Panie doktorze autor chce uzyskac wiadomosc o znieczuleniu
przepraszam za zamieszanie , ale najpierw trzeba zakwalifikować psa do zabiegu , zobaczyć na zdjęciu jak jest uszkodzone kolano a potem badania dodatkowe. Chodzi mi o to , że zaczynasz od końca. Nie każde kolano uszkodzone od razu się operuje.
-
tak zgadzam się z panem Doktorem Mój piesek jakiś czas temu miał robiony rendgen łapki która kfalifikuje sie do operacji jednak dziś byłam z nim na badaniu serduszka żeby sprawdzić czy może byc operowany bo wyniki krwi ma dobre jednak badanie wypadło bardzo źle i niestety nie może być operowany gdyż tak jak przypuszczałam może tego nie przeżyć Pani doktor zaleciła środki przeciwbólowe o nazwie SCANODYL Tab. 20mg i wykonanie ortezy. Jedynie tak moge pomóc mojemu pieszczoszkowi:-(