Chory psiak.

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Marta I.

05 lipca 2013, 12:30

Witam,
mam problem, a w zasadzie mój pies. Mój staruszek sięga już 10lat (mieszaniec Bruno). Od marca zdarzały mu się rzadkie (raz na 2 tygodnie) krwawienia z noska, miałam wtedy remont i myślałam, że jest to spowodowane tysiącem ton kurzu ( Pani weterynarz potwierdziła, że to jest przyczyna krwawień). Niestety zauważyłam, że kiedy piesek śpi na podłodze pozostawia na ziemi mokre, czerwone plamy ( nie jest to czysta krew, jest połączona ze śluzem). Od dwóch tygodni ma problemy z oddychaniem, robi to bardzo głośno, ma problem z wciąganiem powietrza (bardzo długo zasysa powietrze do płuc), z wydychaniem nie ma problemów. Często chrząka i kaszle (kaszel w jego wypadku nigdy mnie nie dziwił, pies ma długą sierść i pierw się myje, później się nażre sierści-od szczeniaka kaszlał). Zdarza mu się tak w obojętnie jakiej pozycji, czy leży, czy stoi, nawet jak siedzi.W tym tygodniu w poniedziałek byłam z nim na szczepieniu przeciwko wściekliźnie, powiedziałam Pani weterynarz o swoich obawach i o jego objawach, lecz zostałam uspokojona (Pani weterynarz powiedziała, że mu żyłki pękają i dlatego krwawi). Trochę mi to nie daje spokoju, ponieważ widzę, że pies się męczy(jakby miał strup w nosie i dlatego krwawi, później mu to zasycha i sprawia problemy z oddychaniem), naprawdę chciałabym żeby zaznał ulgi przy oddychaniu. Czy jest w stanie ktoś mi pomóc, być może ktoś miał podobne problemy z pieskiem? Serdecznie dziękuję za pomoc.
M.
Gość

05 lipca 2013, 13:11

Psa trzeba dokładnie zdiagnozować . Zmień weterynarza !na takiego który się psem zajmie , bo takie uspokajanie bez badań niezbyt dobrze świadczy o lekarzu .
Gość

05 lipca 2013, 13:42

Czy robiłaś psu RTG jamy nosowo gardłowej , badanie na krzepliwość krwi ? Chyba od tego należy rozpocząć diagnozowanie .
lexie_

05 lipca 2013, 14:02

Koniecznie inny weterynarz i dokładna diagnostyka. "Pękające żyłki" to żadna diagnoza i na pewno nie tłumaczą problemów z oddychaniem. Pies się męczy, nie ma co czekać.
ania005

05 lipca 2013, 15:17

Wg.mnie konieczne jest wykonanie rtg klatki .Może to być rak płuc .Mój pies tak miał ,niestety .Pani doktor i jej teorie -masakra .
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

09 lipca 2013, 23:53

pilnie zdiagnozuj psa , dokładne rtg nosa , w znieczuleniu obejrzenie tyłonozdrza jak i rinoskopie , PILNIE!!!! Potem może byc za późno.
ODPOWIEDZ
  • Informacje