wypadnięcie prącia

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Tayson2008

20 maja 2014, 09:19

Mój 11 letni bokserek przestał oddawać mocz. Pojechałam z nim do weterynarza. Stwierdził wypadnięcie prącia. Zrobił usg pęcherza i zalegały tam niewielkie ilości ciał stałych ( kamieni) Pies został zacewnikowany i weterynarz założył mu szewek aby prącie nie wypadało. Dostał leki antybiotyk do domu i po dwóch dniach miał mieć wyciągnięty cewnik. Wczoraj cewnik został wyciągnięty, szew pozostał ale jestem strasznie zaniepokojona bo pies nie sika. Czy to może oznacza coś gorszego niż założenia lekarza? Proszę o pomoc, kochamy tego psa strasznie.
:)
Agis

20 maja 2014, 11:24

Antybiotykoterapia i cewnikowanie nie jest diagnozą ,Bezmocz ma wiele powodów: kamica , choroby prostaty ,guzy .
Należy wykonać badania dodatkowe ,Rtg ,endoskopię , badania krwi( morfologia ,biochemia) bad moczu . Nalezy zlokalizować problem i wtedy leczyć.
Tayson2008

20 maja 2014, 13:08

Lekarz podejrzewał, że mógł się udeżyć i stad to wypadnięcie. Poza tym zrobił usg i mój piesek ma zapalenie pęcherza moczowego, dlatego te antybiotyki. Wczoraj miał pobraną krew do badania i mieliśmy pokazać się w czwartek, ale skoro pies nie siusia musimy pojechać dziś. mam nadzieję że będzie dobrze. Dziękuję za odpowiedź.
Tayson2008

21 maja 2014, 09:10

Wczoraj zrobiliśmy kolejne USG które wykazało zapalenie pęcherza i drobny piasek. Weterynarz założył cewnik, bo pies nadal nie siusia samodzielnie. Włożenie cewnika nie sprawiało trudności, więc nie ma możliwości że zalega gdzieś jakiś kamień. Wyniki badań krwi jak na wiek mojego pupila są zadowalające. Mam wielką nadzieję, że wszystko będzie ok.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

28 maja 2014, 00:56

PILNIE WYKONAJ PSU RTG KRĘGOSŁUPA. Tam tkwi przyczyna.
ODPOWIEDZ
  • Informacje