Czy to napewno alergia pokarmowa??
Czy jest możliwość , ze pies w związku z alergią reaguje swdzeniem ciała szczególnie łap i zadu już w ok 5 minut po zjedzeniu posiłku??
-
jest taka możliwość. pies je na stojąco, czy leżąco?
Na stojąco - je z mojej ręki ponieważ je tak łapczywie. Już różnych różniastych karm próbowałam i zawsze kończy się tak samo - pochłania z apetytem wszystko a po chwili zaczyna się ... Nie ma żadnych ran ale gryzie łapy tak jakby oblędu miał dostać. Jak nie łapy to zad. Na diecie domowej nie ma żadnych objawów
Skoro na diecie domowej nie ma objawów to zacznij karmić tylko domowymi posiłkami. Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie - tak, jest to alergia skoro pies drapie się po komercyjnym jedzeniu.
Będe , tylko ciągle mam obawy czy mu taka dieta wystarcza, nie znam się na tym ,nie wiem czy ma odpowiedni poziom witamin itp..
to suplementuj witaminy oddzielnie
Jest mnóstwo witamin, które możesz dobrać do swojego psa, możesz też okresowo podawać oleje.
mój pies miał tak samo, A zaczął się drapać jak zmieniłam mu karmę na taką z wyższej półki, teraz gotuję drób z warzywami i ryżem i zaczyna się coraz mniej drapać.